• 9

Mihajlovićeva o brzoj saobraćajnici do Valjeva: "Srbija drugačija zemlja, ništa više nije daleko"

Brza saobraćajnica će spojiti Valjevo sa "Milošem Velikim"

  • 9
Zorana Mihajlovic

Foto: MGSI

- Srbija danas drugačija zemlja nego što je bila pre nekoliko godina, pre svega zbog velikih infrastrukturnih projekata koji su završeni - rekla je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Izgradnjom brze saobraćajnice koja će spojiti Valjevo sa auto-putem „Miloš Veliki“ ispunili smo još jedno obećanje koje smo dali svim Valjevcima. Nastavljamo da gradimo Srbiju u kojoj ništa više nije daleko - rekla je ona prilikom obeležavanja početka radova na izgradnji brze saobraćajnice Lajkovac-Iverak.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će završetkom projekta Valjevo dobiti izvanrednu brzu saobraćajnicu, kao i da će ovim projektom biti uređeno korito reke Кolubare.

- Od Valjeva do Beograda stizaće se za manje od sat vremena, novi investitori će doći u Valjevo, biće novih radnih mesta. Svaki novi rezultat zahteva nove napore. A današnji rezultati mogu da se izmere i uporede i sa onima od ranije i onim budućim. Naš cilj je da ljude vratimo u Valjevo i Кolubarski okrug, koji je dobio mnogo novim putevima. Za dve i po godine do Valjeva ćemo de fakto ići auto-putem - rekao je Vučić.

Zorana Mihajlovic

Foto: MGSI

Sastavni deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Кolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

 

Ukupna dužina deonice je 18,3 km, na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 km mostova i jedna petlja. Finansijer projekta je Vlada Republike Srbije, investitor „Putevi Srbije“, a radove će izvoditi kineska kompanija „Šandong“.

Obeležavanju početka radova prisustvovali su i Čen Bo, ambasadorka NR Кine u Srbiji, i Džang Đančao, generalni direktor kineske kompanije “Šandong”.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>