• 0

Mladi briljirali u Evropskom kvizu novca: Među 28 zemalja, našla se i Srbija

U finalu EKN, našu zemlju su predstavljali pobednici nacionalnog takmičenja, Ana Mandić iz Beograda i Simeon Čonjagić iz Šapca

  • 0
kviz UBS Foto: UBS

Ni vanredne okolnosti koje su zadesile čitav svet nisu sprečile ovogodišnji, treći po redu, Evropski kviz novca da okupi učenike uzrasta od 13 do 15 godina, iz 28 zemalja Evrope.

Umesto druženja u Briselu, oni su se ovoga puta u prilagođenom onlajn formatu zabavili, ali i pokazali zavidno poznavanje finansijskih koncepata i pojmova.

Naime, nakon što su u prvom krugu održana 22 nacionalna takmičenja na lokalnim jezicima, jučerašnje finale Evropskog kviza novca 2020 organizovano je putem onlajn strima, a sam kviz odigran je na učenicima već poznatoj platformi Kahoot!.

U finalu EKN, Srbiju su predstavljali pobednici nacionalnog takmičenja, Ana Mandić, O.Š. "Duško Radović" iz Beograda i Simeon Čonjagić, Srednja ekonomska škola "Stana Milanović" iz Šapca, uz svesrdnu podršku svojih nastavnika, ali i predstavnika Udruženja banaka Srbije, koji su učenicima, mentorima i školama tom prilikom uručili zahvalnice.

Evropski kviz novca, koji je 2018. godine osmislila i pokrenula Evropska bankarska federacija iz Brisela zajedno sa svojim članicama, bankarskim udruženjima širom Evrope, ima za cilj promociju finansijske edukacije i finansijskog opismenjavanja mladih, čiji značaj poslednjih godina prepoznaje sve više institucija.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>