• 1

Još jedan gigant pravi rez: Cilj je smanjenje troškova, a prvi na udaru su menadžeri

U 2019. godini neto vrednost prodaje Volvo vozila i usluga iznosila je oko 40,5 milijardi evra

  • 1
Volvo S60 T5 AT R-Design

Volvo S60 T5 AT R-Design / Foto: Aleksandar Savin

Volvo grupa očekuje da će kriza koju je izazvao Covid-19 negativno uticati na njene aktivnosti na mnogim velikim tržištima, i kratkoročno i srednjeročno, pa zbog toga planira dodatno smanjenje broja zaposlenih na administrativnim, kancelarijskim i menadžerskim pozicijama.

Smanjenje ide na približno 4.100 radnih mesta širom sveta, a od toga oko 1.250 u Švedskoj.

Program redukcije zaposlenih trebalo bi da bude sproveden u drugoj polovini 2020. godine, saopšteno je iz Volvo grupe koja širom sveta zapošljava više od 104.000 ljudi.

Ova grupa u svom sastavu ima devet kompanija - Volvo Trucks, Volvo Buses, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Volvo Construction Equipment, Volvo Penta, Arguus i Volvo Financial Service, a prodajne i servisne aktivnosti obavlja na više od 190 tržišta.

U 2019. godini neto vrednost prodaje vozila i usluga iznosila je oko 432 milijardi švedskih kruna (oko 40,5 milijardi evra).

- Epidemija korona virusa i globalne mere preduzete u borbi protiv virusa Covid-19 umnogome su uticali na našu industriju. Očekuje se da će efekat toga biti manja potražnja u budućnosti i mi moramo nastaviti da prilagođavamo našu poslovnu organizaciju u skladu sa tim. U isto vreme, ubrzaćemo promene koje zahtevaju prilagođavanje novim tehnologijama i poslovnim modelima - rekao je predsednik i izvršni direktor Volvo grupe, Martin Lundstedt.

Video: Ministar finansija: Bez posla ostalo 7.317 ljudi

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🐖🐉🐍

    Kome još treba kinez sa švedskim poreklom? Ako rade po licenci Kinezi su odlični, kad rave po svom projektu onda je to loša kopija koja se vrlo brzo raspadne.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke