• 1

Još jedan gigant pravi rez: Cilj je smanjenje troškova, a prvi na udaru su menadžeri

U 2019. godini neto vrednost prodaje Volvo vozila i usluga iznosila je oko 40,5 milijardi evra

  • 1
Volvo S60 T5 AT R-Design

Volvo S60 T5 AT R-Design / Foto: Aleksandar Savin

Volvo grupa očekuje da će kriza koju je izazvao Covid-19 negativno uticati na njene aktivnosti na mnogim velikim tržištima, i kratkoročno i srednjeročno, pa zbog toga planira dodatno smanjenje broja zaposlenih na administrativnim, kancelarijskim i menadžerskim pozicijama.

Smanjenje ide na približno 4.100 radnih mesta širom sveta, a od toga oko 1.250 u Švedskoj.

Program redukcije zaposlenih trebalo bi da bude sproveden u drugoj polovini 2020. godine, saopšteno je iz Volvo grupe koja širom sveta zapošljava više od 104.000 ljudi.

Ova grupa u svom sastavu ima devet kompanija - Volvo Trucks, Volvo Buses, Renault Trucks, Mack, UD Trucks, Volvo Construction Equipment, Volvo Penta, Arguus i Volvo Financial Service, a prodajne i servisne aktivnosti obavlja na više od 190 tržišta.

U 2019. godini neto vrednost prodaje vozila i usluga iznosila je oko 432 milijardi švedskih kruna (oko 40,5 milijardi evra).

- Epidemija korona virusa i globalne mere preduzete u borbi protiv virusa Covid-19 umnogome su uticali na našu industriju. Očekuje se da će efekat toga biti manja potražnja u budućnosti i mi moramo nastaviti da prilagođavamo našu poslovnu organizaciju u skladu sa tim. U isto vreme, ubrzaćemo promene koje zahtevaju prilagođavanje novim tehnologijama i poslovnim modelima - rekao je predsednik i izvršni direktor Volvo grupe, Martin Lundstedt.

Video: Ministar finansija: Bez posla ostalo 7.317 ljudi

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🐖🐉🐍

    18. jun 2020 | 09:33

    Kome još treba kinez sa švedskim poreklom? Ako rade po licenci Kinezi su odlični, kad rave po svom projektu onda je to loša kopija koja se vrlo brzo raspadne.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>