• 2

Mali: Država Srbija sigurna luka za Srbe ma gde da žive

"Ispunjeno obećanje, Drvaru smo dodelili medicinsku opremu i kombi za prevoz dece"

  • 2
Mali, Drvar

Foto: Tanjug/Ivica Veselinov

Srbija i u vreme najveće ekonomske krize u svetu može da pomogne onima kojima je najteže, kao što je opština Drvar, izjavio je ministar finansija Siniša Mali i poručio da je država Srbija sada sigurna luka za sve Srbe ma gde da žive.

Mali je nakon uručene donacije Domu zdravlja u Drvaru od dva respiratora i medicinske opreme i mini busa za prevoz školske dece, što je donacija Vlade Srbije, u izjavi novinarima podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo reforme 2014. i 2015. godine i isakao da su se one isplatile, što se vidi i po pomoći Srbima u regionu.

- Kada u vreme najveće krize u svetu imate snage i stabilnost i mogućnost da pomognete vašoj privredi i izborite na pravi način za zdravlje građana i spasite ih od najcrnjeg scenaria, ali i da pomognete onima kojima je ta pomoć najpotebnija kao ovde u Drvaru - naglasio je Mali.

Ne samo da vodimo računa o ljudima u Srbiji već vodimo računa o svim Srbima gde god da žive, rekao je Mali i istakao da je jedan respirator bio dat opštini Drvar pre par meseci, a da su sada dobili i nova dva, što daje sigurnost Drvaru.

Mali, Drvar

Foto: Tanjug/Ivica Veselinov

- To dalje ljudima sigurnost, sigurnu luku, a decenijama pre to nije bila država pošto je vodila računa o sebi, a građani i privrednici su bili prepušteni sebi da se sami snađu. Sada se to promenilo. Kada je počela kriza odgovornim merama smo spasili našu privredu i pomogli građanima sa po 100 evra, nije to ni mali novac već 72 milijarde dinara. Obećanje koje smo dali smo i ispunili -

Mali je istakao da je to potpuno drugačija politika - da slušate građane i da vidite šta je neophodno da uradite, ali i da imate rezultate. Izrazio je uverenje da to građani vide i da pomoć Drvaru nije samo stvar opreme već i veoma značajna moralna podrška koja ljudima mnogo znači.

- Kada ne postoji drugo rešenje, Srbija je tu za vas - poručio je Mali.

Kaže da je Srbija povela bitku na dva fronta, zdravstvenom i ekonomskom gde se bori za radna mesta, očuvanje fabrike.

Mali, Drvar

Foto: Tanjug/Ivica Veselinov

Mali podseća da je Srbija obezbedila program za podršku prviredni vredan 5,1 milijardu evra, kroz osobađanje od poreza i kroz tri minimalne zarade koje Srbija uplaćuje na račun milion i 50.000 radnika i drugo, što je prvi put u istoriji da Srbija kroz svoj prgoram ekonomske pomoći pomaže privatnom sektoru.

- Dakle, 235.000 preduzeća dobija tri minimalne zarade tri meseca za redom. Isplatili smo i na račune preko šest miliona građana Srbije po 100 evra novčane pomoć kako bi ublažili negativne posledice kovida19 -

Za razliku od velikog broja jačih zemalja u svetu koje su teže podnele krizu sa koronom, Srbija je izbegla najgori scenario, a kao kruna je bila vest iz Evrostata da je Srbija u prvom kvartalu bila prva po stopi rasta u celoj Evropi, sa 5,0 odsto rasta, dok je cela evrozona imala minus 3,3 odsto rasta.

Video: Mali: Ispunili smo obećanje, završili smo isplatu 100 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    19. jun 2020 | 19:57

    Poklonili dva respiratora i kombi, hvale se kako je Srbija jaka i stabilna da pokloni ovako nesto,hahaha...to je politika ove vlade...

  • miro

    19. jun 2020 | 16:10

    Batalite ostale i ljigavo bratstvo jedinstvo komunisticke snove o reinkarnaciji propale drzave.Borite se za Srbe pa ma gde bili.Sveti Sava i nas je zavetovao a nikakva glupa jednoumna ideologija.Nadam se da ce te objaviti

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>