• 11

Čadež: Letujući u Srbiji čuvamo posao. Ja ću na Kopaoniku

"Odlukom da letujemo u Srbiji, bar ove godine, možemo da sačuvamo radna mesta"

  • 11
kopaonik planina

Foto: Pixabay

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež pozvao je sa Kopaonika građane Srbije da letuju u svojoj zemlji, jer će tako na najbolji način pomoći i hotelijerima i ugostiteljima koje je kriza najviše pogodila, pre svega zaposlenima u ovom sektoru i njihovim porodicama, ali i svojoj privredi i državi.

Čadež je pozvao i medije da to podrže, da utiču na naše ljude da letuju u Srbiji i najavio da će i on lično isto učiniti tako što će svoj godišnji odmor provesti na Kopaoniku.

- Letovaću ovde na Kopaoniku, jer ovde je, verujte, predivno - rekao je Čadež novinarima na obeležavanju početka letnje turističke sezone u društvu zaposlenih u Grand hotelu na Kopaoniku.

Na ovaj način Čadež je poručio svima koji se sada odlučuju gde će ove godine letovati, da će svojom odlukom da leto provedu u Srbiji, pomoći zaposlenima u domaćim turističkim centrima.

- Odlukom da letujemo u Srbiji, bar ove godine, možemo da sačuvamo radna mesta ovih ljudi. MK grupa je investirala u ovaj kompleks oko 50 miliona evra do sada, a trista ljudi, trista njihovih porodica živi i zavisi od toga da li ćete vi ovde doći. Dakle, vašom odlukom da ovde provedete svoj godišnji odmor vi pomažete i Aleksandru i Ivanu i Milovanu i Draganu i Peđi, koji dolaze iz cele Srbije i njihovim porodicama, njihovoj deci - poručio je Čadež.

Sada je posebno važno, apelovao je predsednik Privredne komore Srbije, da mislimo na to kada dajemo novac, da kada nešto uradimo imamo na umu šta to znači za nas, za naše porodice i za našu zemlju.

- Danas je zaista veliki dan za Kopaonik ali i veliki dan za Srbiju i za srpsku privredu. Posle svega ovoga što nam se dešavalo, posle pandemije koja je zadala najveći udarac našem turističkom i ugostiteljskom sektoru, otvaramo letnju sezonu ovde na Kopaoniku. Raduje me što se hoteli pune i što su ljudi zainteresovani da ovde letuju više nego prethodnih godina - rekao je Čadež.

Video: 10 skrivenih jezera u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    ko nije bio u Kladovo, toplo preporucujem. Biser Srbije. jedino sto je daleko, ali i to zaboravite kada tamo stignete

  • Tajkun

    Lako je tebi, možeš gde hoćeš. Od naših para.

  • Maja

    A probajte na Kopaoniku da popijete nešto ili ne daj bože pojedete....Sem toga dosadno je.I zimi se smorim iako ceo dan prodje u skijanju.Sta čovek tamo da radi leti?Jedino da svaki dan ide na Pančić i nazad.Sve ostale aktivnosti su preskupe.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke