• 11

Čadež: Letujući u Srbiji čuvamo posao. Ja ću na Kopaoniku

"Odlukom da letujemo u Srbiji, bar ove godine, možemo da sačuvamo radna mesta"

  • 11
kopaonik planina Foto: Pixabay
kopaonik planina Foto: Pixabay

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež pozvao je sa Kopaonika građane Srbije da letuju u svojoj zemlji, jer će tako na najbolji način pomoći i hotelijerima i ugostiteljima koje je kriza najviše pogodila, pre svega zaposlenima u ovom sektoru i njihovim porodicama, ali i svojoj privredi i državi.

Čadež je pozvao i medije da to podrže, da utiču na naše ljude da letuju u Srbiji i najavio da će i on lično isto učiniti tako što će svoj godišnji odmor provesti na Kopaoniku.

- Letovaću ovde na Kopaoniku, jer ovde je, verujte, predivno - rekao je Čadež novinarima na obeležavanju početka letnje turističke sezone u društvu zaposlenih u Grand hotelu na Kopaoniku.

Na ovaj način Čadež je poručio svima koji se sada odlučuju gde će ove godine letovati, da će svojom odlukom da leto provedu u Srbiji, pomoći zaposlenima u domaćim turističkim centrima.

- Odlukom da letujemo u Srbiji, bar ove godine, možemo da sačuvamo radna mesta ovih ljudi. MK grupa je investirala u ovaj kompleks oko 50 miliona evra do sada, a trista ljudi, trista njihovih porodica živi i zavisi od toga da li ćete vi ovde doći. Dakle, vašom odlukom da ovde provedete svoj godišnji odmor vi pomažete i Aleksandru i Ivanu i Milovanu i Draganu i Peđi, koji dolaze iz cele Srbije i njihovim porodicama, njihovoj deci - poručio je Čadež.

Sada je posebno važno, apelovao je predsednik Privredne komore Srbije, da mislimo na to kada dajemo novac, da kada nešto uradimo imamo na umu šta to znači za nas, za naše porodice i za našu zemlju.

- Danas je zaista veliki dan za Kopaonik ali i veliki dan za Srbiju i za srpsku privredu. Posle svega ovoga što nam se dešavalo, posle pandemije koja je zadala najveći udarac našem turističkom i ugostiteljskom sektoru, otvaramo letnju sezonu ovde na Kopaoniku. Raduje me što se hoteli pune i što su ljudi zainteresovani da ovde letuju više nego prethodnih godina - rekao je Čadež.

Video: 10 skrivenih jezera u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    19. jun 2020 | 18:54

    Ok, sve je to u redu, ali brate mnogo skupo. Da li ste vi videli cene u drugim državama, i to tamo gde ima i sadržaja? Vi bre derete ovaj narod, i terate komendiju.

  • Kibu

    19. jun 2020 | 18:12

    Za sedam dana na kopu u hotelu sa 4☆treba za cetvoroclanu porodicu 3 000€ neka hvala za te pare bolje turska ili egipat

  • Pepe

    19. jun 2020 | 18:33

    Za 100 evra u Grckoj imas 10 nocenja za 4 clana i jos 300 evra potrosis po marketima za ishranu, dodas jos 150 za prevoz i za 550 pristojno 10 dana u grckoj. Ne znam kako je u drugim gradovima Srbije ali u Jagodini je nocenje 20 evra po osobi 10 dana za cetvoroclanu porodicu 200 evra, po marketima potrosis za ishranu 300 evra, bazen celodnevni za odrasle 2x500 za decu 2x300 i eto 100 evra za bazene, za prevoz jedno 120 evra i suma sumarum 10 dana u Jagodini 720 evra. Pa sad vidite gde se vise isplati letovati.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>