• 1

Počeli zvanični razgovori MMF i Srbije, evo o čemu će biti reči

Biće reči i o izgledima i projekcijama za naredni period

  • 1
biznis grafikon rasta

Foto: Shutterstock

Zvanični razgovori delegacije Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda počeli su danas plenarnim sastankom, koji je održan u video formatu, saopštila je Narodna banaka Srbije.

Delegaciju Republike Srbije predvodi guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je i guverner Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu, a misiju MMF-a, predvodi Jan Kejs Martejn.

U razgovorima je učestvovao i ministar finansija Siniša Mali sa saradnicima.

Razgovori sa misijom MMF-a, koji će trajati do 3. jula, vodiće se u okviru četvrtog polugodišnjeg razmatranja Instrumenta za koordinaciju politike, koji je odobren u julu 2018. godine i savetodavnog je karaktera.

Tom prilikom biće sagledana aktuelna fiskalna, monetarna i ukupna makroekonomska kretanja, uključujući i uticaj pandemije na domaću i svetsku ekonomiju, a biće reči i o izgledima i projekcijama za naredni period.

Pored toga, biće razmotreni i reformski i kvantitativni ciljevi sprovođenja ekonomskog programa, koji ne predviđa korišćenje finansijskih sredstava Međunarodnog monetarnog fonda.

Video: Mali: Kada je reč o rastu BDP-a, Srbija će beležiti najbolje rezultate u Evropi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JACA ♎

    24. jun 2020 | 22:43

    Šta će nam MMF, kad ne koristimo njihova finansijska sredstva? Da nam izdaje naredjenja, za koja im još i plaćamo?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>