• 8

Evo koliko je tačno bila prosečna zarada u Srbiji

Rast bruto zarada u periodu januar-april 2020. godine, u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 9,8 procenata nominalno, odnosno 8,2 odsto realno

  • 8
Novac, dinari, novčanik

Foto: Shutterstock

Prosečna neto plata u Srbiji za april 2020. iznosila je 58.932 dinara i veća je za 7,8 odsto nominalno, odnosno za 7,2 procenta realno, nego u istom mesecu prethodne godine, objavio je Republički zavod za statistiku.

Prosečna aprilska bruto zarada iznosila je 81.486 dinara, što je u odnosu na uporedni mesec 2019, nominalno više za 8 posto, a realno za 7,4 procenta.

Medijalna neto zarada za april 2020. godine iznosila je 44.129 dinara, što znači da je 50 posto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

Rast bruto zarada u periodu januar-april 2020. godine, u odnosu na isti period prošle godine, iznosio je 9,8 odsto nominalno, odnosno 8,2 posto realno. Istovremeno, neto zarade su u navedenom periodu porasle za 9,6 procenata nominalno i za 8% realno.

Video: Da možete da birate koliku biste sebi platu dali?!

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    Ne zaboravite da ogroman broj ljudi koji rade u fabrikama prima manje od medijalne plate

  • RSK

    Realno jeste veca plata

  • Moravac

    I to bi bilo kod nas u firmi da ne nalaze rupe u zakonu ne placajy prekovremeni rad ni nocni a sve to prikazu u listu za isplatu i deje tu drzava zakon o radu znaci CMNA drzi srbiju ili je kupio

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke