• 0
 ≫ 

Vest džet kao da je namerno pikirao: Otpušta tačno 3.333 radnika

 ≫ 

U slično vreme stigle su informacije i da britanska pošta, Rojal mejl, smanjuje troškove poslovanja i deli otkaze

  • 0
avion, let

Foto: Pixabay

Kanadska avio-kompanija "Vest džet" (West Jet) otpustiće više od 3.000 zaposlenih širom zemlje zbog razarajućeg efekta pandemije Covid-19.

Izvršni direktor Ed Sims je preko video poruke najavio velike organizacione promene ove kompanije, sa sedištem u Kalgariju. Restrukturiranje će dovesti do gubitka 3.333 stalna radna mesta, uključujući 430 pozicija u kontakt centrima, kao i 2.300 aerodromskog osoblja.

Pored toga, 600 zaposlenih u "Vest džetu", kao i u njegovoj niskobudžetnoj podružnici "Swoop", izgubiće posao. Sims je rekao: "Realnost u kojoj se nalazimo zahteva teške i često bolne odluke, da bismo osigurali našu stalnu održivost u budućnosti".

Pre pandemije, ovaj gigant iz Kanade je imao 14.000 zaposlenih i leteo na više od 100 destinacija u 24 zemlje. Sada ima 10.000 zaposlenih. Ali, svakako da u moru poljuljanih kompanija nije jedini koji pravi radikalne poteze.

Britanska pošta, Rojal mejl, najavila je smanjenje troškova poslovanja i otkaze, izvestila je agencija Anadolija. Kit Vilijams, v.d. direktora Rojal mejla, rekao je sledeće: "Sprovešćemo mere za smanjenje troškova poslovanja koje će rezultirati uštedom od 130 miliona funti ili 161,8 miliona dolara".

Vilijams je istakao da je ova odluka deo najavljenog smanjenja kapitalnih rashoda za oko 300 miliona funti u naredne dve godine, kako bi se adekvatno odgovorilo na neposredne posledice epidemije. Osim toga, u Rojal mejlu planiraju i najveće ukidanje viših izvršnih pozicija i drugih neoperativnih radnih mesta.

Britanska pošta trenutno zapošljava više od 161.000 ljudi, uključujući 9.700 menadžera. U prva dva meseca 2020, godišnji projektovani prihodi kompanije manji su za 29 miliona funti.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>