• 2

Jugoslovenski gigant nije zaboravio regres: Velikodušna nagrada za radnike usred krize

Iznos regresa zavisi od broja dana godišnjeg odmora na koji radnik ima pravo u 2020. godini

  • 2
novac, kune, hrvatska

Hrvatska valuta / Foto: Pixabay

Poznata hrvatska prehrambena i farmaceutska kompanija rešila je da, usred pandemije i krize, razveseli svoje radnike: stiže im uvećani regres, neki će dobiti čak 3.000 kuna neto (oko 46.500 RSD).

Na ovaj potez se odlučila "Podravka", a razlika u odnosu na ranije godine je što će ove - umesto 100 kuna bruto po danu godišnjeg odmora, biti isplaćeno 100 kuna neto, što dovodi do povećanja primanja po osnovi regresa, piše Net.hr.

Uprava "Podravke" donela je Odluku o isplati uvećanog regresa zaposlenima, nagrađujući tako njihov maksimalni doprinos u vanrednim okolnostima poslovanja, stoji u saopštenju. Poznata kompanija će za isplatu regresa, u skladu sa sporazumom sa Sindikatima Grupe Podravka, iskoristiti mogućnost isplate maksimalnog neoporezivog iznosa nagrade, prema Pravilniku o porezu na dohodak.

Iznos regresa zavisi od broja dana godišnjeg odmora na koji radnik ima pravo u 2020. godini, te će u skladu sa tim, radnici koji na primer ostvaruju pravo na 30 dana godišnjeg odmora - primiti regres u visini od 3.000 kuna neto.

Iz "Podravke" kažu i da kontinuirano unapređuju materijalna prava radnika, pa im je tako tokom 2019, na ime raznih dodataka pored osnovne plate, isplaćeno okvirno 10.100 kuna neto.

Video: Recept za uspeh destilerije u šumadijskom selu - rakija sa ukusom zlata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    26. jun 2020 | 12:06

    Nije to ništa. Meni gazda uplaćuje regres u 12 mesečnih rata po 285 dinara i to uračunato u bruto platu od kojeg odbije porez na zaradu 10%, zdravstvo 5,15%, za penziono 14% i za nezaposlene 0,75%. I svu tu sumu zadrži za sebe i ne uplati u navedene fondove, ALI zato ja na godišnjem nivou imam regres od 3 000 dinara ili 115 dinara po danu godišnjeg odmora. Pa ja ne mogu da se pomerim bre ni iz svog mesta, a kamoli da dobacim do paradajz turiste. Oni su za mene džet—set. Pa kad ja ne mogu na zasluženi odmor kako da pošaljem decu iako sam za njih glasao, ajd' stručnjaci čekam rešenje ili će biti ono naše al' domaće : NE LIPŠI MAGARE DO ZELENE TRAVE.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>