• 0

Da li je Džordž Flojd motivisao Lebrona Džejmsa na ovaj potez? Ulaže u novi biznis 100 miliona $

Slavni košarkaš ulaže u medijsku kompaniju koja ima za cilj da osnaži Afroamerikance u SAD

  • 0
LeBron James, Džejms Lebron Lebron Džejms / Foto: Tanjug/AP

Kako prenose svi svetski mediji, slavni košarkaš Lebron Džejms je, zajedno sa svojim poslovnim partnerima, osigurao 100 miliona dolara za investiranje u medijsku imperiju, koja ima za cilj osnaživanje prava crnaca u SAD.

"SpringHill Entertainment" predvode košarkaš i njegov poslovni partner Maverik Karter, a BBC piše da je i Serena Vilijams odlučila da uzme učešće u projektu. Kako stoji u opisu kompanije, reč je o medijskoj kući s neapologetskom agendom, koja će dati prednost kreativcima i potrošačima.

Zanimljivo, ime je dobila po stambenom kompleksu u kojem je odrastao Lebron, dok je živeo u državi Ohajo. Kompanija je, zapravo, rezultat tri udružena projekta - producentske kuće "SpringHill Entertainment", kompanije za digitalne medije "Uninterrupt" i marketinške agencije "Robot Co".

Ne možemo, a da se ne zapitamo da li je brutalno ubistvo Džordža Flojda, zbog kojeg je ceo svet na ulicama, uticalo na to slavni Amerikanac pokrene ovaj društveno značajan projekat, ili ga već neko vreme ima na umu. Lebron je među onim, možemo slobodno reći - retkim Afroamerikancima, kojima su SAD "pogodno tlo" za dobar i bezbedan život.

Džejms je dalje istakao da njegov tim čini više od stotinu radnika, od kojih 64 odsto nisu belci, a ima oko 40 % žena.

Video: Novak izazvao Lebrona Džejmsa u basketu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>