• 1
 ≫ 

Usijao im se telefon: U ovom gradu blizu nas nema korone, izlazi na more i svi hrle tamo na odmor

 ≫ 

"Ne treba da se veselimo zbog toga što je Hrvatska uvela meru samoizolacije, ali to treba iskoristiti"

  • 1
Neum, BiH Foto: Wikimedia/Pudelek/Marcin Szala

Nakon odluke Hrvatske o uvođenju 14-dnevne samoizolacije za građane BiH, za Neumom, jedinim gradom te zemlje koji izlazi na more, zavladala je velika potražnja.

To je potvrdio i Davor Krešić, predsednik Udruženja turističkih radnika Neum, objašnjavajući da je sreda, 24. jun, označila početak prave turističke sezone u tom gradu, u kojem nije zabeležen nijedan slučaj virusa korona.

- Od kada je Davor Božinović održao konferenciju za novinare, telefoni su počeli da nam zvone i ne prestaju. Ljudi zovu, rezervišu smeštaj, jer im je ostao samo Neum kao sigurna korona-free destinacija, i Turska, koja je problematična zbog granica. Neum se, gotovo potpuno napunio i dobra stvar je što sezona konačno kreće - rekao je Krešić.

Kako je dalje naveo: "Neum nudi sve što i dobre destinacije na Jadranu, odličan smeštaj, renovirane hotele, dobru uslugu, puno vanpansionskih sadržaja, a najveći nedostatak je put kojim turisti treba da stignu u ovaj grad".

- Iako nam niko ne može vratiti prethodna dva meseca, ipak će biti mnogo bolje nego što smo očekivali, jer smo bili ubeđeni da je sezona potpuno izgubljena. Ne treba da se veselimo zbog toga što je Hrvatska uvela meru samoizolacije, ali to treba iskoristiti - dodao je Krešić.

Video: Obavezna distanca među kupačima od 2 metra, na plaži i u vodi: Otvorena sezona kupanja na Adi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>