• 2

Ministar se obratio naciji: "Svaki treći pilot ima lažnu dozvolu, oni nisu sposobni da lete"

Trend se širi po avio-idnustriji

  • 2
avion, let Foto: Pixabay

Gotovo svaki treći pilot u Pakistanu ima lažne dozvole, rekao je tamošnji ministar vazduhoplovstva.

Više od 30 odsto civilnih pilota u Pakistanu ima lažne dozvole i nisu kvalifikovani za letenje, otkrio je u sredu ministar vazduhoplovstva te zemlje.

Obraćajući se pakistanskoj Nacionalnoj skupštini, Gulam Sarvar Kan je rekao da 262 pilota u zemlji "nije polagalo ispit" i platili su nekom drugom da ispit položi u njihovo ime.

- Oni nemaju iskustva sa letenjem - rekao je. Pakistan ima 860 aktivnih pilota koji opslužuju njegove domaće avio-kompanije - uključujući vodeću kompaniju Pakistan International Airlines (PIA) - kao i brojne strane prevoznike, rekao je Kan.

On je optužio PIA da je svesna da ima pilote sa lažnim dozvolama i da se taj trend širi po celoj pakistanskoj avio-industriji, ali i da neki od pilota sa lažnim licencama radi i za strane prevoznike. 

Rezultati istrage objavljeni su u sredu kao deo preliminarnog izveštaja o avionskoj nesreći u kojoj je 22. maja poginulo 97 ljudi uKaračiju.

Kan međutim, nije precizirao da li su dva pilota na letu PK 8303 posedovala lažne licence.

Video: Četiri puta su Indija i Pakistan bili u ratu a sve zbog jedne pokrajine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>