• 5
 ≫ 

To što je država poslala avion po vas košta od 200 do 1.000 €: Nemačka traži ceh

 ≫ 

Akcija vraćanja nemačkih turista je pokrenuta sredinom marta

  • 5
letovanje putovanje korona virus

foto: pixabay.com

Nemačka građanima koje je na početku pandemije korona virusa specijalnim letovima vratila iz turističkih odredišta naplaćuje paušalne iznose u visini od 200 do 1.000 evra, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Nemacke.

- Naplatom paušalnih iznosa nemačka Vlada primenjuje transparentno i nebirokratsko rešenje kome je cilj podjednak tretman svih putnika - saopšteno je iz nemačkog Ministarstva.

Naplatom paušalnih iznosa Nemačka želi da pokrije oko 40 odsto od ukupno 94 miliona evra koliko je koštala akcija vraćanja turista.

Za povratak iz bližih odredišta poput Kanarskih ostrva ili severne Afrike naplaćuje se paušal od 200 evra. Za letove iz Azije i Južne Amerike 600, a iz Australije i sa Novog Zelanda po 1.000 evra.

Akcija vraćanja nemačkih turista je pokrenuta posle uvođenja mera protiv širenja korona virusa sredinom marta.

Ukupno je vraćeno oko 250.000 turista koji su se u trenutku uvođenja mera nalazili u inostranstvu.

Najveci broj turista vraćen je avionima kompanija koje su ih dovele na odredište ili čarter letovima turističkih kompanija, prenosi portal Indeks.

Za oko 67.000 individualnih turista koji su putovali u sopstvenoj organizaciji, a zbog ukidanja linija nisu mogli da se vrate u Nemačku, nemačka Vlada je organizovala čartere iz svih delova sveta.

Video: Na beogradski aerodrom će morati da se dolazi 3 sata pre leta: Evo šta će još biti obavezno

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    27. jun 2020 | 10:11

    Tako rade uređene zemlje, a ne kao kod nas. Činiš sve i opet ne valja. Sigurana sam, da mnogi koje je država besplatno vratila, na društvenim mrežama osipaju i drvlje i kamenje protiv države i vlasti.

  • Pipi

    27. jun 2020 | 06:25

    Vala ja bi i nasima naplacivao. Posebno onim "starim i bolesnim" koji su u jeku pandemije otisli fazon na Tajland pa kukali vratite nas. Ne svima, ali pojedincima bi udario na dzep.

  • @Kiki

    27. jun 2020 | 08:08

    Pametni nemci. Tako treba i našima da naplate. Išli da se švečkaju. Neka plate!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>