• 0

Plaćanje QR kodom za klijente NLB Banke

Klijenti NLB Banke korisnici mobilne aplikacije NLB mKlik od 16. juna mogu da vrše instant plaćanja pomoću QR koda kada plaćaju na prodajnom mestu ili prilikom plaćanja komunalija i drugih ličnih obaveza

  • 0
NLB Foto: Promo

Instant plaćanja su plaćanja do iznosa od 300 hiljada dinara, koja mogu da se izvrše u svakom trenutku, 24 časa dnevno, svakog dana u godini, uključujući i neradne dane, i to u roku od svega nekoliko sekundi. QR kod je grafički kod, koji u grafičkom obliku sadrži sve podatke potrebne za izvršenje plaćanja. Plaćanje očitavanjem QR koda može da se koristi za plaćanje na svim prodajnim mestima koja imaju oznaku IPS, za plaćanje komunalija i drugih ličnih obaveza skeniranjem IPS QR koda odštampanog na računu koji je izrađen u skladu sa standardima Narodne banke Srbije ili prilikom online kupovine, na internet prodavnicama, koje omogućavaju plaćanje na ovaj način.

Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora NLB Banke, predstavljajući novu uslugu, rekao je: „Uvođenje instant plaćanja QR kodom predstavlja još jedan korak dalje u razvoju jednostavnih, lako dostupnih rešenja kojima NLB Banka želi da odgovori na potrebe svojih klijenata efikasno, uz korišćenje svih mogućnosti koje obezbeđuju savremene tehnologije. Nakon što smo uveli digitalni novčanik NLB Pay, sada smo omogućili klijentima da na prodajnom mestu koriste i ovu mogućnost, tako što će generisati svoj QR kod i pokazati ga trgovcu ili skenirati QR kod računa koji dobiju od trgovca. Posebno bih istakao jednostavnost u plaćanju mesečnih računa. Umesto upisivanja podataka o primaocu, broja računa, modela, iznosa, poziva na broj u nalog za plaćanje, sada je dovoljno da skeniramo QR kod i izvršimo plaćanje za tili čas“.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>