• 0
 ≫ 

Kolone privrednika i dalje ispred Palate pravde: "Dajte još bar 15 dana za predaju dokumentacije"

 ≫ 

U komori dodaju da će učesnici moći da dokažu status registrovanog ponuđača posle 1. jul

  • 0
biznis, firma, kompanija

Foto:Pixabay

Komora javnih nabavki Srbije pozvala je danas nadležne organe da produže rok za prikupljanje dokumentacije neophodne za predaju zahteva za upis i obnovu u Registar ponuđača Agencije za privredne registre (APR), koji ističe 1. jula.

U saopštenju Komore apeluje se da se rok produži kako bi svi ponuđači blagovremeno pripremili dokumentaciju i istovremeno se sprečile gužve ispred nadležnih institucija zbog prikupljanja dokumentacije, a koje povećavaju rizik od širenja virusa COVID-19.

U susret početku primene novog Zakona o javnim nabavkama od 1. jula 2020. godine, u Komori napominju da će postupci po važećem Zakonu o javnim nabavkama biti sprovođeni i u narednih nekoliko meseci, ukoliko su pokrenuti pre 1. jula ove godine, a u skladu sa članovima 239. i 240. novog Zakona o javnim nabavkama.

Prethodnih dana ispred sudova formirale su se kolone privrednika.

U komori dodaju da će učesnici moći da dokažu status registrovanog ponuđača posle 1. jula potvrdom registratora Registra ponuđača da je ponuđač registrovan u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, a što će biti moguće utvrditi i uvidom na internet stranici APR-a.

Uzimajući u obzir činjenicu da usled pandemije COVID-19, ponuđači nisu stigli da u roku od 1. marta do danas izvade svu neophodnu dokumentaciju za produženje registracije u Registru ponuđača APR, Komora apeluje da se, ukoliko za to postoje tehničke mogućnosti, rok za predaju neophodne dokumentacije odloži za dodatni primereni rok, koji ne bi smeo biti kraći od 15 dana.

Video: Mali: Privrednicima na raspolaganju još 2 milijarde evra

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>