• 1
 ≫ 

Airbnb je maltene propao za mesec dana. Njegov šef otvorio dušu, u kom smeru ide turizam?

 ≫ 

Brajan Česki, CEO u Airbnb, kaže da će ubuduće biti manje letenja avionom, a više drumskih putovanja

  • 1
Brian Chesky, CEO u Airbnb

Brajan Česki / Printskrin: Youtube/ Internet Association

Airbnb Inc. je relativno nova kompanija za buking, ali je uspela da veoma brzo pronađe put do klijenata. Ipak, i njih je prodrmala korona, i to naglo i neočekivano, a za to nisu bili spremni.

Pandemija Covid-19 je nesumnjivo promenila naše turističke navike, avio-kompanije gube milijarde dolara i mole svoje vlade za pomoć, agencije su pred pucanjem... Sve u svemu, turizam je mnogo pretrpeo.

To je navelo Brajana Českija, iskusnog direktora Airbnb platforme, da vrlo samouvereno oceni kako će se stvari dešavati u narednim godinama, budući da turističko tržište veoma dobro poznaje.

- Putovanja nikada više neće biti ista - rekao je poznati CEO za Axios, i dodao: "Ponekad je potrebno samo nekoliko meseci da se dese decenijske transformacije". Inače, nedavno je istakao i da su on i njegov tim "gradili" Airbnb 12 godina, a maltene su sve izgubili za 4 do 6 nedelja.

Česki predviđa da će turisti biti privrženiji mestima u blizini kuće, odnosno destinacijama do kojih mogu da stignu kolima ili autobusom. Nacionalni parkovi biće u fokusu u narednim godinama.

Avantura, putovanje, planina

Foto: Pixabay

- Mislim da ćemo uvideti da putovanja postaju sve intimniija, više lokalna - kaže ovaj CEO i dodaje da podaci Airbnb-a pokazuju da se putovanja u okviru zemalja vraćaju polako u normalu, ali su internacionalna poslovna kretanja i dalje pogođena. Kako je naveo: "Ljudi slabo koriste avionom, ne putuju zarad posla, ne prelaze granice".

Prema njegovom mišljenju, doći će do redistribucije, kada je reč o tome gde ljuti putuju, iako će se jednog dana neminovno vratiti avionu. Ali, to će verovatno biti vezano za kraća putovanja.

Iako se Airbnb oporavlja, pandemija je ostavila velike štetne posledice po poslovanje. Kompanija iz San Franciska je otpustila oko 15 odsto svoje radne snage početkom maja i dostigla dugovanja u iznosu od 2 milijarde dolara.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>