• 0
 ≫ 

Otkupljuju korporativne obveznice od skoro 800 kompanija, ovo je TOP deset

 ≫ 

Uglavnom je reč o divovima iz auto-industrije...

  • 0
Dolari, novac

Foto: Tanjug/AP

Otkup korporativnih obveznica koji su sprovele Federalne rezerve, planiran je sa ciljem da se pomogne divovima u korona krizi, a oni su mahom iz auto-industrije, zatim oblasti komunikacija i tehnologije.

Centralna banka je krajem marta najavila da će početi s kupovinom korporativnog duga, da bi povećala likvidnost tržišta i "podigla" kompanije, koje je ozbiljno poljuljala pandemija Covid-19.

Mehanizam korporativnih kredita za sekundarno tržište počeo je kupovinom sredstava kojima se trguje putem duga, 12. maja, a program se sredinom juna proširio i na pojedinačne kupovine obveznica.

U nastojanju da pomno prati tržište korporativnog duga, Fed planira da formira indeks obveznica putem svojih SMCCF kupovina. Predviđena aktivnost kupovine izgleda da već oponaša konsolidaciju tržišta. Od skoro 800 kompanija, od kojih Fed planira da otkupi obveznice, ovo je TOP deset.

Indeksi su izraženi sledećim procentima: Tojota (1.74%), Folksvagen ((1.74%), Daimler (1.72%), AT&T (1.71%), Epl (1.60%), Verizon (1.60%), Dženeral Elektrik (1.48%), Ford (1.34%), Comcast (1.32%) i BMW (1.25%).

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari