• 0

Radnici imaju čemu da se raduju: Bonusi za sve one koji su bili na prvoj liniji fronta u koroni

Amazon godišnje isporuči oko 10 milijardi proizvoda

  • 0
Jeff Bezos, Džef Bezos

Džef Bezos / Foto: Tanjug/AP

Onlajn trgovac Amazon spreman je da se odrekne pola milijardi dolara, kako bi isplatio jednokratne bonuse radnicima koji su bili na prvoj liniji fronta u jeku pandemije.

Svi zaposleni u Amazonu, i oni koji su sarađivali sa njim tokom juna, dobiće bonuse u iznosu od 150 do 3.000 dolara, saopštila je ova vredna kompanija koju je osnovao najbogatiji čovek sveta, Džef Bezos.

Amazon godišnje isporuči oko 10 milijardi proizvoda, i jedan je od retkih koji je bustovao poslovanje tokom korona krize, a ovih nedelja je pod budnim okom američkih regulatora i sindikata, jer se sugeriše da kompanija ne preduzima dovoljno u smislu zaštite osoblja.

Pre nekoliko meseci, radnici iz šest Amazonovih centara u Nemačkoj, kao i u Italiji, odlučili su da stupe u štrajk zbog pitanja (ne)bezbednosti, nakon što je nekoliko zaposlenih u logističkim centrima testirano pozitivno na Covid-19, saopštio je sindikat.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>