• 0

Giljotina za najbogatijeg čoveka na svetu

"Podržite naše siromašne zajednice, a ne naše bogataše", jedna je od poruka sa protesta u glavnom gradu SAD

  • 0
Dzef Besos kuca

Printskrin: Youtube/WUSA9

Džef Bezos je, možda, pokušao da izgladi situaciju s bonusima koje će dobiti Amazonovi radnici s "prve linije fronta" u borbi protiv korone, međutim, to nije sprečilo grupu aktivista da se nastane ispred njegove kuće u Vašingtonu i pošalju jaku poruku.

Naime, kako bi privukli pažnju na loše uslove rada u ovoj kompaniji za e-trgovinu, oni su ispred kuće najbogatijeg čoveka na svetu postavili giljotinu, mehaničku spravu koja je služila za izvršenje smrtne kazne.

Protestanti traže ukidanje Amazon imperije, a u videima objavljenim na Tviteru možemo videti aktiviste koji stoje pored ove sprave, izrazito korišćene tokom nekoliko revolucionarnih pokreta u 18. veku.

"Kad su oni ugroženi, a mi nemamo glas, vade se noževi", vikao je jedan od protestanata. Iza njega se nalazio transparent sa natpisom: "Podržite naše siromašne zajednice, a ne naše bogataše".

U objavi se dalje napominje da Amazon ima dil s policijom, kada je reč o nadgledanju radnika i uslova pod kojima rade tokom pandemije Covid-19. Takođe se navodi da ovaj gigant "podstiče rasistički strah i razbija sindikat".

I ranije je bilo mnogo optužbi na račun Amazona, a jedna od njih je da kompanija tera radnike da nose narukvice, kako bi ih pratila tokom radnog vremena.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke