• 0
 ≫ 

Giljotina za najbogatijeg čoveka na svetu

 ≫ 

"Podržite naše siromašne zajednice, a ne naše bogataše", jedna je od poruka sa protesta u glavnom gradu SAD

  • 0
Dzef Besos kuca

Printskrin: Youtube/WUSA9

Džef Bezos je, možda, pokušao da izgladi situaciju s bonusima koje će dobiti Amazonovi radnici s "prve linije fronta" u borbi protiv korone, međutim, to nije sprečilo grupu aktivista da se nastane ispred njegove kuće u Vašingtonu i pošalju jaku poruku.

Naime, kako bi privukli pažnju na loše uslove rada u ovoj kompaniji za e-trgovinu, oni su ispred kuće najbogatijeg čoveka na svetu postavili giljotinu, mehaničku spravu koja je služila za izvršenje smrtne kazne.

Protestanti traže ukidanje Amazon imperije, a u videima objavljenim na Tviteru možemo videti aktiviste koji stoje pored ove sprave, izrazito korišćene tokom nekoliko revolucionarnih pokreta u 18. veku.

"Kad su oni ugroženi, a mi nemamo glas, vade se noževi", vikao je jedan od protestanata. Iza njega se nalazio transparent sa natpisom: "Podržite naše siromašne zajednice, a ne naše bogataše".

U objavi se dalje napominje da Amazon ima dil s policijom, kada je reč o nadgledanju radnika i uslova pod kojima rade tokom pandemije Covid-19. Takođe se navodi da ovaj gigant "podstiče rasistički strah i razbija sindikat".

 

I ranije je bilo mnogo optužbi na račun Amazona, a jedna od njih je da kompanija tera radnike da nose narukvice, kako bi ih pratila tokom radnog vremena.

 

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>