• 1

Bitkoin je Mona Liza 21. veka: "Može nam pomoći da vratimo ljudsku vrstu na pravi put"

Kada je reč o ovoj alternativnoj valuti, mišljenja su, međutim, podeljena

  • 1
Bitkoin, Monaliza

Foto: Pixabay, Wikipedia/Dcoetzee

Bivši trgovac akcijama na Volstritu, Maks Kajzer, sada već tradicionalno deli svoje stavove na sajtu "Raša Tudej", a ovaj put komentariše bitkoin i njegov status u današnjem društvu.

Vrlo zanimljivo, on smatra da je ova alternativna valuta Mona Liza 21. veka, uprkos mišljenju nekih finansijskih stručnjaka da je "sve to laž, jer ne možemo ništa da kupimo bitkoinom, odnosno ne služi onome za šta je stvoren".

Nova studija Univerziteta u Čikagu otkrila je da tokom pandemije, 68 odsto Amerikanaca zarađuje više od beneficija nego na poslu, jer žive kao "bankari sa slobodnim novcem" na Volstritu. Kajzer kaže da "moramo da uklonimo novac, jer je to jedini put ka napretku; inače ćemo živeti kao robovi".

Stejsi Herbert kaže: "Oni koji su imali najviše bogatstva i moći još 1971. godine, kada smo bili izvan globalnog zlatnog standarda, trenutno imaju većinu bogatstva. Zato vidimo ovaj ogromni jaz među generacijama kada je reč o novcu".

- Kod bitkoina postoji "put ka samo-suverenitetu, grupnom suverenitetu i suverenitetu pojedinca - poručuje Kajzer, jer je bitkoin "reformacija svih sistema širom sveta koji pokušavaju da uguše slobodu govora".

Prema njegovim rečima, ova alternativna valuta je, baš kao i Mona Liza - samosvesna, posmatra nas kvantno mehaničkim aspektima tehnologije. "Dakle, Bog nas posmatra kroz taj protokol i pokušava da shvati, kako da popravimo ovu ljudsku vrstu, koja je skrenula s puta zbog centralnog bankarstva", zaključuje ovaj stručnjak.

Video: Najveći ekonomski izazovi u narednih 10 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beast

    4. jul 2020 | 13:19

    Pitajte kriminalca da li je za uvodjenje virtuelnog novca, da ne bude papirnog, pitajte ga pitajte :-D

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>