• 2
 ≫ 

Kraj jedne ere: Berluskoni napušta centar Rima, seli se u svoju velelepnu vilu na periferiji

 ≫ 

Palata iz 16. veka, u kojoj je živeo, bila je simbol uticaja: mesto na kom se bivši italijanski premijer tradicionalno sastajao sa svojim političkim saveznicima i stranim zvaničnicima

  • 2
Silvio Berluskoni

Silvio Berluskoni / Foto: Guliver/Marco Luzzani/Getty Images

Silvio Berluskoni, milijarder i bivši italijanski premijer, potvrdio je informaciju da napušta centar Rima i odlazi na periferiju, tačnije na svoje imanje u predgrađu prestonice.

- Preseliću svoju rezidenciju i kancelariju tamo, i živeću okružen zelenilom - rekao je on, a prenosi list "Il Messaggero".

U Italiji se, ipak, ova naizgled obična selidba smatra krajem jedne ere. Naime, nekadašnji premijer će se iseliti iz palate Grazioli, smeštene u samom centru glavnog grada, blizu svih središta političke moći.

Ta palata je bila simbol uticaja: mesto na kom se Berluskoni tradicionalno sastajao sa svojim političkim saveznicima i stranim zvaničnicima, kao što je ruski predsednik Vladimir Putin, ali i družio sa devojkama na poznatim "bunga bunga" žurkama.

Da li je pandemija uticala na ovo preseljenje?

 

Pomama za kućama i vilama van grada je rekordno skočila od kada je uveden karantin širom sveta, a budući da je Italija jedna od zemalja koje su najgore prošle - sasvim je moguće da je Berluskoni naprasno doneo ovu odluku.

Međutim, manje je poznato da je on u velelepnoj palati iz 16. veka - živeo kao podstanar. Prema pisanju lista "La Repubblice", godišnji zakup ga je koštao 480.000 evra. Selidba u njegovu vilu koja se nalazi na starom putu Via Appia Antica, jugoistočno od Rima, zasigurno će mu uštedeti mnogo novca.

Berluskoni, koji u vlasništvu ima na desetine kuća u Italiji i inostranstvu, kupio je ovu vilu 2001. i besplatno je ustupio svom prijatelju, slavnom reditelju Franku Zefireliju, koji je u njoj živeo do svoje smrti prošle godine.

Video: Koloseum otvoren posle više od tri meseca

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>