• 2

Bankrot i na meniju restorana Pica hat i Vendis

Pitanje posla za više od 40.000 radnika

  • 2
Pica

Foto: Pixabay

Kompanija NPC International, u okviru koga samo u SAD posluje više od 1.200 Pica Hat i gotovo 400 Vendi''z restorana brze hrane, podneo je zahtev za bankrot, a američki mediji tu vest prenose i uz naslove "uskoro na meniju Pica hat i bankrot".

Oluja problema kroz koju su prošli, zbog korona virusa i duga od skoro miijardu dolara, i sve veći troškovi rada i usluga, primorali su NPC, za koju radi skoro 40.000 ljudi u 27 saveznih država, da podnese zahtev za bankrot.

To je jedna od najvećih franšiza u SAD ali i globalalno, koja je vlasnik više od 1.600 restorana samo u Americi, a godinama se borila da podigne rezultate poslovanja.

NPC je svoj prvi restoran Pizza Hut otvorio 1962. godine.

Dve kompanije su se borile sa rastućim troškovima rada i hrane dok su istovremeno pokušavale da prošire isporuku i odmaknu se od tradicionalnih restorana. Kompanija takođe se suočava sa konkurencijom i rivalima kao što su Domino's Pizza i Papa John's.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ma

    Finally!!! Kad ce McDonalds????

  • baba smilja iz darosave

    ako je mekdonalds restoran onda su i oni.objekat brze hrane nije restoran

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke