• 5

Novi trend: Znate li šta je "shoffice"? Košta od 3.000 do 15.000 evra i rešava sve poslovne probleme

Radite od kuće, a nemate mir i uređen radni prostor? Pročitajte ovaj tekst

  • 5
Shoffice

Foto: Shutterstock

Tokom marta i aprila milioni su masovno prešli na rad od kuće, ali su mislili da je to privremeno. Do jula su planirali da se vrate u svoje kancelarije.

Ipak, stigao je jul, a korona nas "ne ostavlja na miru". Shvatamo da nam je rad van firme suđen barem na još neko vreme, ali, mnogi postaju nervozni, dekoncentrisani, anksiozni. Ako živite sami - ovo je za vas, možda, "idealna poslovna situacija", ali, ako imate porodicu, pre svega, decu - onda ste verovatno već "na ivici".

Treba pomiriti poslovne i porodične obaveze, objasniti deci da ste "odsutni" iako ste fizički prisutni, jer imate posla preko glave, a vrlo je moguće da vam fali i dobra oprema za rad, odnosno uređen prostor koji podstiče.

Jednostavno, menja se čitava poslovna kultura.

Postoji inovativno rešenje na tržištu, koje prati njegove potrebe, a zove se "shoffice". Ako imate kuću i dvorište, onda je ovo za vas, a ako imate stan - onda vam ne možemo pomoći.

Naime, popularnost takozvanih "shed offices" prostora (shed ima više značenja, a neka su - koliba, garaža) je naglo porasla za vreme karantina. Ove "kućne kancelarije" se montiraju lako i brzo, a nisu ni preskupe, ako vam firma dozvoljava da ubuduće fleksibilno radite.

Shoffice

Foto: Shutterstock

Cene se kreću od 2.700 do 15.000 evra, u zavisnosti od materijala i dizajna. Gugl podaci beleže rast pretrage za ovakvim "kućicama" u poslednja tri meseca, neke web stranice pokazuju da su mnoge od njih prodate.

Direktor kompanije "Garden Affairs", koja nudi veliki broj "shed" kancelarija, kaže da su njihove evropske fabrike preplavljene zahtevima. Dodaje da ljudi uglavnom traže manje prostore, jer nemaju svi mnogo mesta u dvorištu.

Kako je dalje naveo, otprilike 90 odsto kancelarija u "Garden Affairs"-u dolazi sa cenama koje variraju od 5.000 funti za manje modele do 25.000 funti za zahtevnije kućice. Firma posluje širom Velike Britanije i uspešno gradi kancelarije, iako postoji mogućnost da ih i sami napravite ako želite.

Video: Pomoću štapa i kanapa: Fenomenalne komšije nazdravljaju u vreme epidemije korona virusa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • angelina

    3. jul 2020 | 16:52

    Bas mi se svidja ovo, ja imam fleksibilno radno vreme i radim online, mogla bih ovako nesto da nabavim i da trazim od Solis nekretnina neki plac na Fruskoj Gori i eto resenja, ne moram ni da se vracam kuci :D

  • Sergio

    3. jul 2020 | 18:33

    Jao i meni se puno dopada, moracu da narucim nekoliko komada...za svaki plac po jednu

  • Kostadin

    4. jul 2020 | 08:37

    Jasno mi je.Radim od kuće, imam mir i uređen radni prostor a vi sve moje dobre pare dobijate za kućicu od šperploče. Glupo da ne može biti gluplje.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>