• 0

Nepotizam i mito ga koštali vrhunske pozicije: Šef Alibabe može da se pozdravi s milionima

Zhao Iang vodio je "Taobao Live", lajvstriming servis

  • 0
nezaposlenot, otkaz, ostavka Foto: Pixabay/Gerd Altmann

Kompanija "Alibaba" je otpustila čelnika svog rastućeg lajvstriming servisa, jer je navodno bio sklon nepotizmu i prihvatao poklone, piše u internom izveštaju, a prenosi CNBC.

Zhao Iang vodio je "Taobao Live", koji je u vlasništvu Alibabe. U dopisu se kaže da je navodno pomogao "trećoj strani", kompaniji koja se bavi lajvstrimingom, da osigura ugovor sa "Taobao Live"-om.

Dalje se navodi da je Zhao dogovorio da, za uzvrat, njegova devojka radi u toj spornoj agenciji i da joj to bude plaćeno. Prisustvovao je eksternoj poslovnoj konferenciji na kojoj je prihvatio novac. Takođe je prihvatio hranu, smeštaj i poklone od drugih agencija za lajvstriming.

Portparol Alibabe odbio je da komentariše razlog odlaska jednog od najboljih izvršnih direktora koje je kompanija imala. U međuvremenu, CNBC nije uspeo da ga kontaktira.

Lajvstriming donosi mali, ali rastući deo e-prihoda u Kini i smatra se novim vrućim trendom. Internet influenseri često pokreću lajvove na temu nekih proizvoda, a onda gledaoci mogu da kupe proizvod prikazan u lajvu. Za Alibabu, "Taobao Live" je glavni lajvstriming proizvod, onaj koji "gura".

U fiskalnoj godini koja je završila u martu, bruto obim robe (GMV) generisan tokom lajvstriminga porastao je za više od 100 % u odnosu na prošlu godinu. GMV se odnosi na vrednost proizvoda koji se prodaje preko Alibaba platforme.

Video: Kilometarske kolone na granici između Bugarske i Grčke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>