• 0
 ≫ 

Đorđević: Ne smemo da dozvolimo velike turbulencije na tržištu rada

 ≫ 

"Pratimo šta se dešava, u ovom trenutku nemamo nekih konkretnih mera"

  • 0
Znate li šta znači koja pozicija?

Foto: Shutterstock

Na tržištu rada u Srbiji nema velikih turbulencija prouzrokovanih pandemijom korona virusa, pogotovo ne u trenutnim okolnostima, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević

Na pitanje koliko je ljudi ostalo bez posla od početka pandemije i da li će se razmišljati o novom paketu mera koji predlaže SES, Đorđević je rekao da je na početku vanrednog stanja u martu bilo otpuštanja radnika, ali da se situacija posle nekoliko dana stabilizovala.

- Ne smemo da dozvolimo veliku turbulenciju na tržištu rada. Pratimo šta se dešava, u ovom trenutku nemamo nekih konkretnih mera, ali očekujem da ćemo u narednom periodu u skladu sa onim šta se bude dešavalo da donosimo i mere-  rekao je Đorđević na konferenciji za novinare posle redovne sednice Socijalno-ekonomskog saveta.

Napomenuo je da se prati stanje na tržištu rada, da oni poslodavci koji su dobijali 30.000 dinara minimalca po radniku imaju obavezu i prema državi i prema zaposlenima.

- Nećemo dozvoliti da budu otpušteni, pratićemo šta će se dalje dešavati - kaže Đorđević.

 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>