• 3
 ≫ 

Staycation je reč koju treba odmah da zapamtite: Napraviće bum, i tiče se vaše vikendice na Kosmaju

 ≫ 

Smišljena je zapravo dobra fora koja opisuje naš beg iz centra grada u neka okolna naselja poput Kosmaja, Avale...

  • 3
vikendica

Foto: Pixabay

Novi pojam koji je zaživeo i kod nas, dobija sve više na popularnosti. To najbolje znaju oni koji su ovih dana ili baš ovaj vikend pobegli iz centra grada.

Odgovor na pitanja kako i na koji način odmoriti, a ne brinuti oko smeštaja, putovanja i ponajviše sveukupnih troškova kriju se u pojmu - staycation.

Tokom leta možete planirati staycation, odnosno najkraće rečeno, odmor nadomak kuće, i iskoristiti ga da bolje upoznate okruženje, gastronosmku ponudu i sa stilom odmorite u Srbiji.

U Americi se pojam staycation pojavio u doba recesije, a značenje iza njega u prevodu označava provesti godišnji u sopstvenom gradu ili okolini.

Brojne prednosti koje idu uz staycation mnogi ljudi već godinama koriste, a mi navodimo neke od njih:

Pojedine studije pokazuju da turistički odlazak ili poseta ruralnim mestima pruža najbolju zaštitu od stresa i poboljšava raspoloženje.

Dalje, nema stresa koji inače dođe kad negde putujemo satima, nema muke oko parkiranja, nema duge vožnje ili leta, nema toliko troškova, što je zapravo u ova izazovna vremena mnogima i najvažnije, ako izuzmemo zdrvstveni aspekt.

Da će ovaj pojam napraviti pravi bum nema sumnje. Beg iz središta, od vrućeg asfalta, saobraćaja i buke, biće sve više na ceni kako godine budu prolazile... Ako imate kapital koji želite da uložite u nekretninu, onda najpre treba dobro sagledati trenutnu situaciju: period tokom kojeg razmišljate o kupovini. Pročitajte zato da li se više isplati izdavanje stana u gradu ili na planini.

Godišnji odmor kod kuće može biti zabavan i može nas odmoriti, ali ako ne želimo da izgleda kao uobičajeni, rutinski vikend moramo da ga isplaniramo.

Ubacite u svoj godišnji odmor aktivnosti za koje inače nemate vremena ili imate malo vremena. Koje god aktivnosti da izabrali, dopustite sebi potpuni odmor, a to podrazumeva da posao ostavite - na poslu.

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila

    5. jul 2020 | 15:29

    NE,NEĆU JE ZAPAMTITI JER VALJDA I MI IMAMO SVOJE REĆI NE MORAMO SVE DA UZIMAMO OD ONIH ŠTO SU NAS BOMBARDOVALI!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>