• 78
 ≫ 

Noćni život u Beogradu odlazi u zaborav ovog leta, ali gazde klubova imaju novi trik za goste

 ≫ 

Beograd je poznat po noćnom životu, ipak, možda je došlo vreme da se i to promeni...

  • 78
Noćni život u Beogradu, matine

Matine je novi vid zabave u Beogradu / Foto: Shutterstock

Danas su stupile na snagu četiri nove restriktivne mere koje se odnose na Beograd, u cilju suzbijanja zaraze Covid-19. Jedna od tih mera odnosi se upravo na noćne klubove.

 

Naime, ova mesta za izlazak bila su na meti kritika poslednjih nedelja, jer je delovalo da se čitav napor građana u proteklom periodu, da se zaštite od korone, obezvredio preko noći. Mladi su počeli da izlaze kao i obično, klubovi su radili regularno, a mere prevencije su vremenom postale blaže.

Međutim, sada kada se prva od četiri mere odnosi na to da svi ugostiteljski objekti na teritoriji Beograda ne rade od 23 do 6 sati, te da pojačaju nivo zaštite - posebno u zatvorenom prostoru, gazde klubova, kafića i restorana traže način da stvore bezbedne uslove, ali da održe poslovanje.

Podsetimo, u zatvorenom prostoru je dozvoljeno da boravi najviše 100 gostiju, i obavezna je distanca od metar i po, dok je na otvorenom prostoru (na primer, bašte restorana) - dozvoljeno da boravi do 500 ljudi, ali takođe uz poštovanje razmaka.

Ako se osvrnemo na novo propisano radno vreme za sve ugostiteljske objekte, ali i na činjenicu da ova mesta "zažive" tek posle 23 sata, odnosno posle ponoći, jasno je da su vlasnici lokali morali da nađu način da pomire profit i javno zdravlje.

koktel, zabava

Foto: Pixabay

Počeli su da organizuju matine žurke

 

Neki od splavova najavili su novi koncept već za ovaj vikend, 4. jul, a matine žurke počinju od 17 ili 18h časova i traju do 23h. Na ovaj način, noćna zabava se "prebacuje" na dnevnu, uslovno rečeno se ne gubi broj sati koji gosti provedu u lokalu, a muzika i ponuda pića - ostaju na nivou.

Mada, ima još nekih izmena. Gostima se na ulazu u lokal meri temperatura, insistira se na uvažavanju svih aktuelnih mera, ali pronađen je način da posao ne stane, jer sve ekonomske analize upućuju na to da bi drugi talas korone i zaustavljanja poslovanja, mogao biti fatalan.

Klubovima "ide na ruku" i to što smo sada u letnjem periodu, pa je moguće organizovati popodnevne žurke na otvorenom, a matine bi u budućnosti čak, možda, mogao i da zameni dobro poznat beogradski noćni život. Šta vi mislite?

Video: Vlada Srbije novim spotom poziva da se poštuju mere zaštite i spreči širenje korona virusa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    4. jul 2020 | 18:05

    znaci nema nam spasa.ako samo jedan bude zarazen medju tih 100 u zatvorenom ili 500 na otvorenom bice jos veca propast

  • Dejan

    4. jul 2020 | 09:52

    Pa ovo sad stvarno ispada da virus napada samo nocu,od 17 do 23 se nece zaraziti,a posle 23h hoce.

  • Dex

    4. jul 2020 | 10:48

    Pa opet ce se zaraziti svi. Kakve veze ima kad se okupljaju. Ne zna virus sta je 17 ah sta 23h

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>