• 0

Posle nepuna četiri meseca, radnici FCA Srbija se vraćaju na posao. Ipak, čekaju ih nova pravila

Radnicima se meri temperatura, svlačionice nisu upotrebljive, ormarići moraju biti ispražnjeni, zaštitna oprema je obavezna, a poželjno je i da zaposleni instaliraju aplikaciju WhatsApp, putem koje će dobijati obaveštenja vezana za posao

  • 0
fijat 500 l

Fijat 500 L / Foto: Pixabay

Radnici kragujevačke fabrike "Fijat Krajsler Automobili Srbija" (FCA), koji će se početkom sledeće sedmice vratiti na posao, posle plaćenog odsustva od 16. marta, dobili su SMS poruku od poslodavca sa osnovnim informacijama u vezi sa prevencijom širenja korona virusa.

Kako saznaje Beta, zaposlenima je poručeno da izmere temperaturu i ako ona prelazi 37,5 - da ne dolaze na posao, već da se jave nadležnoj ambulanti. Navodi se da će zaposlenima pre ulaska u fabriku biti svakako izmerena temperatura.

Poručeno je i da svlačionice trenutno neće biti u upotrebi, kao i da je prvog dana potrebno da radnici isprazne svoje ormariće. Oni će prvog radnog dana, posle plaćenog odsustva, morati da ponesu svoje zaštitne maske, a nakon toga će im poslodavac obezbediti odgovarajuću zaštitnu opremu.

Predloženo im je i da instaliraju aplikaciju WhatsApp, preko koje će njihovi nadređeni moći da ih obaveštavaju o uputstvima za rad. Osim toga, pauze tokom rada će trenutno biti usklađene sa situacijom.

U Samostalnom sindikatu FCA, u Kragujevcu, rečeno je agenciji Beta da se u utorak, 7. jula, nastavlja proizvodnja "Fijata 500 L”, u dve smene.

Pethodnog dana, 6. jula, u fabrici će biti angažovan jedan broj radnika iz obe smene koji će raditi po četiri sata, kako bi obavili pripreme za nastavak proizvodnje posle duže pauze.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis/Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke