• 0

Godinama punili autobuse do Jadrana: Zabranjeni jednodnevni izleti turista

"Nadamo se da će se opet razmotriti ova odluka"

  • 0
Cavtat

Cavtat, Hrvatska / Foto: Pixabay

Jednodnevni izleti koji su prvog vikenda u julu godinama punili autobuse bosanskohercegovačkih građana iz Mostara do obale Jadranskog mora, ove godine su, mahom obustavljeni.

Iz jedne agencije kažu kako imaju dosta upita vezano za organizaciju jednodnevnih izleta u Hrvatsku, piše portal Klix.ba.

- Obratili smo se MUP-u Republike Hrvatske i dobili pismeni odgovor u kojem se navodi kako državljani BIH ne mogu do daljnjeg prelaziti granicu Hrvatske na jednodnevne izlete - rekli su iz mostarske agencije.

Iz MUP-a Republike Hrvatske pojasnili su kako je dozvoljen boravak isključivo s bar jednim noćenjem u Hrvatskoj uz dokaz o uplati turističkog aranžmana u putničkoj agenciji ili hotelu, tj. mora se pokazati vaučer.

Nadamo se da će u sledećih sedam dana, ukoliko se ublaže mere, Republika Hrvatska razmotriti ponovnu odluku o otvaranju granica za bosanskohercegovačke državljane, kako bismo odmah mogli krenuti s jednodnevnim izletima koje smo radili dugi niz godina - navode iz agencije.

Dotad organizuju jednodnevne izlete unutar BiH, među kojima su posete zanimljivim mestima poput Buškog i Boračkog jezera i Neuma, jedinog bosanskohercegovačkog grada uz obale Jadranskog mora.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>