• 0

Netflix briljira na berzi, vrednost neprestano raste: Postoje 4 razloga za takav uspeh

Netflixov uspeh je zanimljiv analitičarima

  • 0
Netflix

Foto: Promo

Akcije Netflixa na početku ove nedelje doživele su novi uzlet na rekordnih 499 dolara. Time je kompanija dostigla tržišnu vrednost od gotovo 219 milijardi dolara.

Analitičar Imperial Capitala David Miler ocenio je da su Netflixove deonice do sada, za 2020. godinu porasle za 50,2 odsto u odnosu na S&P 500, a u poslednjih 18 meseci su njihove deonice porasle za 81,6 odsto u odnosu na S&P 500 indeks koji je u istom periodu podignut 26,1 odsto.

Netflixov uspeh je zanimljiv analitičarima, a Miler je naveo četiri razloga zašto je Netflix sve popularniji i vredniji.

Prvo, ovo je jedno od retkih S&P 500 imena na koje trenutna epidemiološka situacija nema ekonomski efekat, njihove usluge su uglavnom otporne na recesiju. Pored toga Netflix nije pod pretnjom ni kada je u pitanju medijski sektor, on nema imovine u vidu kablovskih mreža.

Konačno, oni su imali mnogo uspeha i zbog toga što su se značajno rizikovali za razliku od rivala Diznija +.  Netflix ima sadržaje iz celog sveta, a samim tim je i primamljiviji na više mesta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>