• 0

"Objašnjenje": Poruka zaposlenima da uklone kineski TikTok - greška

Za sada nema promena u našoj korporativnoj politici

  • 0
TikTok, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Kompanija Amazon saopštila je da je greškom poslat zahtev zaposlenima da sa svojih telefona uklone kinesku aplikaciju TikTok, preneo je BBC.

Internom porukom koju je direkcija poslala juče svim zaposlenima u Amazonu zatraženo je da se, bez izuzetaka, sa svih telefona ljudi iz Amazona ukloni aplikacija TikTok zbog "bezbednosnih rizika".

- Poruka je poslata greškom našim zaposlenima. Za sada nema promena u našoj korporativnoj politici u pogledu aplikacije TikTok - izjavio je predstavnik Amazona u intervjuu za BBC.

Kao jedna od globalno najpopularnijih apliklacija, TikTok je privukao pažnju Trampove administracije, pa je američki državni sekretar Majk Pompeo u ponedeljak izjavio na Fox njuzu da se razmatra zabrana svih kineskih aplikacija.

Pompeo je čak otišao korak dalje kada je konstatovao da su svi korisnici TikToka izloženi riziku da se njihovi privatni podaci nađu "u rukama Kineske Komunističke Partije", a zaposlenima u Stejt departmentu je zabranio da daunlouduju ovu aplikaciju, ocenivši da bi je trebalo zabraniti u celoj Americi.

Kompanija TikTok je nekoliko puta javno saopštavala da nikada nije i nikada neće deliti podatke o svojim korisnicima sa kineskim vlastima, a juče je doneta odluka da se obustavi poslovanje TikToka u Hongkongu s ciljem da kompanija otvoreno demonstrira da se distancira od kineske vlade.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>