• 1

A trebalo je ovo da bude njihova najbolja godina: Emirejts otpušta 9.000 ljudi

Najmanje 700, od 4.500 pilota "Emirejtsa", ove sedmice dobilo je loše vesti

  • 1
Unutrašnjost aviona

Foto: Shutterstock

Avio-kompanija "Emirejts" će zbog krize izazvane pandemijom korona virusa verovatno otpustiti 9.000 ljudi, najavio je njen predsednik Tim Klark.

Podsećajući da je kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata već otpustila desetinu zaposlenih, Klark je, u intervjuu za BBC, izjavio da će to verovatno morati da bude slučaj sa još do 15 odsto radne snage od 60.000 ljudi, koliko je imala pre pandemije.

Prema rečima Klarka, pre izbijanja pandemije njegova kompanija bila je na putu da ostvari jednu od najboljih poslovnih godina u svojoj istoriji, ali su sada stvari drastično drugačije, iako, kako ističe ovaj Britanac, ni u trenutnoj krizi "Emirejts" nije prošao tako loše kao neki drugi avioprevoznici.

BBC ističe da je najmanje 700, od 4.500 pilota "Emirejtsa", ove sedmice dobilo je obaveštenja da predstavljaju višak radne snage, čime je od izbijanja pandemije najmanje 1.200 pilota ostalo bez posla.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    12. jul 2020 | 08:02

    kako nece imati uspesnu godinu kad su skoro najskuplji postali

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>