• 0
 ≫ 

Udarac za sve zadužene zemlje: Novi čovek na čelu evrozone, i to se mnogima ne dopada

 ≫ 

rski ministar finansija opisao je sebe kao "neimara mosta" koji će spojiti nespojivo

  • 0
Bez grantova iz fonda, Italija će teško servisirati svoje dugove

Foto: Shutterstock

Irski ministar finansija izabran je na najvišu poziciju evrozone, čime su poraz doživele Nemačka i Francuska kao i zemlje s najvećim dugom.

Paschal Donohoe biće novi predsednik Evrogrupe, koju čine 19 ministara finansija evrozone zaduženih za pregovaranje o aspektima fiskalne politike u bloku.

Francsuka i Nemačka su dale podršku španskoj kandidatkinji Nadiji Calvino. Najviše zadužene zemlje u regiji – Grčka, Italija i Portugal – takođe su davale prednost španskoj ministarki.

 

Paschal Donohoe, koji će na novu funkciju stupiti u ponedeljak, jasno je stavio do znanja da će evrozona morati raditi na obnovi fiskalnih ciljeva.

Donohoe je rekao da ponovna uspostava fiskalnih ciljeva neće doći odmah, te da je regija morala pratiti dešavanja i prilagoditi se situaciji kada je korona u pitanju.

Irski ministar finansija opisao je sebe kao "neimara mosta", koji će nastojati da okupi fiskalno konzervativne nacije, poput Holandije i Austrije, zajedno sa onima koje imaju labaviji pristup javnim finansijama.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>