• 1
 ≫ 

Već samo od 500.000 dolara: Novo idealno mesto da sakrijete svoj auto, sef i čitavo bogatstvo

 ≫ 

Vlasnici trezora odgovorni su za troškove izgradnje soba, dok će kompanija pružati komunalije

  • 1
Švajcarska

Foto: Pixabay

Švajcarska, nadaleko poznata kao bastion diskretnog, sigurnog bankarstva, uskoro će svetskim bogatašima ponuditi još jedan izbor za čuvanje imovine: kamene svodove urezane u podnožju Alpa.

Ideja potiče od preduzetnika u centralnoj Švajcarskoj, doma gorskog masiva Bruenig, brdovite planine oko 25 milja jugozapadno od Lucerna.

- Vaša blagajna u čvrstom kamenom masivu - navodi firma koja gradi trezore, Bruenig Mega Safe AG, "sigurno je mesto za čuvanje imovine i osetljivih podataka".

Kompanija planira da iskoristi prostranstvo unutar planine što je približno 10 fudbalskih igrališta, rekao je član uprave Hugo Schittenhelm, dodavši, da bi mogli i umnožiti taj prostor ukoliko bude potrebno.

 

Bogati svetski ljudi sve više traže sigurnost nakon što je pandemija razbila tržišta a građanski nemiri izbili su od SAD-a i Hong Konga do Londona. Dok se neki boje globalne recesije ili prirodnih katastrofa, drugi nastoje da izbegnu depozite jer negativne kamate prisiljavaju zajmodavce da naplaćuju držanje gotovine.

Švajcarski svodovi kretaće se od 100 kubnih metara do 1.000 puta većih s visinama do 90 metara. Zidovi stena osiguravaju konstantnu relativnu vlagu od 40% i temperaturu od 12 stepeni.

Cene kreću od 500. 000 dolara pa naviše.

Osim skladištenja dragocenosti kao što su umetnička dela, zlato, berzanski sertifikati ili čak klasični automobili, trezori su idealni kao mesto za aktivnosti koje moraju udovoljiti visokim sigurnosnim zahtevima - saopštili su iz kompanije.

Vlasnici trezora odgovorni su za troškove izgradnje soba, dok će kompanija pružati komunalije, sigurnost i druge usluge, navodi se na web stranici. Kupcima će biti dostupan svakodnevni pristup kroz tunel koji je dovoljno velik za smeštaj kamiona.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branislav

    12. jul 2020 | 16:25

    Gde mogu da se javim? Oni me samo mogu spasiti. Jeste da mi fali samo 499999 dolara,, ali to je najmanji problem.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>