• 0

Influenseri osnovali sindikat

Regulisaće i formalne ugovore, različite mere osiguranja...

  • 0
Influenserka

Printskrin Instagram / finduslost

Grupa britanskih modnih influensera osnovala je prvi sindikat, kao odgovor na razne loše prakse, poput diskriminacije na raznim nivoima i nejednakosti u plaćanju.

Osim cena, novi sindikat influensera "The Creator Union" u Velikoj Britaniji, regulisaće i formalne ugovore, različite mere osiguranja, pošteno objavljivanje sadržaja, i smanjiti brojne druge diskriminatorne prakse.

Sličan korak napravili su i američke kolege koje su osnovale "Influencer Council", koji zapravo nije sindikat, već neprofitna organizacija koju je u junu pokrenula Qianna Smith Bruneteau sa 12 kolega.

Iako neki influenseri imaju zaštitu i bolje razvijen posao, sindikati bi trebalo da se brinu o tome da svi imaju jednaku poziciju i mogućnosti zaštite na tržištu, kako bi bili pošteno plaćeni. Udruživanjem, influenseri podstiču transparentnost i uklanjanje eksploatacione prakse nekih brendova, obrazac koji je sve prisutniji.

Video: Pčela influenserka apelovala na upotrebu pesticida: Proglašene smo najvažnijim bićima na planeti!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>