• 15

Mali: Sjajne vesti, po prvi put u istoriji, Srbija najbolja u Evropi

"Treba samo raditi na tome da se to zadrži"

  • 15

Prema upravo objavljenim podacima Evropske Komisije (EK)Srbija je ostvarila rast GDP od 5% u prvom kvartalu 2020. Što je ujedno ubedljivo najbolji rezultat u regionu, a ministar finansija Siniša Mali kaže da su to odlične vesti.

Prvi put u istoriji imamo takav rezultat, odnosno da nam je  rast najbolji u Evropi - rekao je Mali gostujući na TV Prva.

Kako je naveo, prema svim projekcijama, ko god da ih prati, Srbija će imati najbolje rezultate u Evropi.

- Već sledeće godine idemo sa visokom stopa rasta od 6,5 ili 7 odsto - rekao je.

Srbija je, kako je rekao, četiri godine imala suficit u budžetu, a upravo to nam je, kaže, omogućilo da sa jakim paketom pomoći privredi izađemo pre nekoliko meseci.

- Treba samo raditi na tome da se to zadrži. Po prvi put, Srbija je spremno i dočekala ovu krizu, kada pogledamo naše javne finansije. Izbegli smo najcrnji scenario - istakao je Mali. 

Činjenica je da je dugoročno rešenje i za svetsku i za našu ekonomiju, vakcina, rekao je ranije danas Mali i naveo da se sa novim budžetom radi i na pripremi novih mera za privredu.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Millana

    Ne znam onda cemu tolika zaduzenost gradjana.nema se za osnovno prezivljavanje pa se podizu krediti.a banke nyde li nude...Momentalno se u Srbiji ne zna ni ko pije ni ko placa,ni ko kosi niti ko vodu nosi.

  • Mare

    Vidi se svaki dan da Srbija jača.Posvuda se gradi,putevi se asfaltiraju,promene su vidjive al ne moze sve preko noci kad je država spavala zadnjih 50 godina.

  • Mira

    U cemu prvi,majke ti?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke