• 0

Burger King daje kravama limunovu travu kako bi smanjio zagađenje

Burger King smislio drugačije rešenje

  • 0
dostava hrane, hrana, brza hrana, fast food, pica, burger

foto: pixabay.com

Pošto krave ispuštaju metan, gas koji uzrokuje efekat staklene bašte, lanac brze hrane Burger King je odlučio da izmeni način njihove ishrane. Tako će, nada se, doprineti smanjenju emisije štetnih gasova.

Mesna industrija, a pre svega uzgoj stoke, je, prema nekim analizama, odgovorna za čak 18% emisija štetnih gasova u atmosferu. Dodatni problem je što metan ima efekat zadržavanja toplote 23 puta veći od ugljenika, dok oksid azota zadržava čak 296 puta više toplote od ugljenika. To znači da su krave trenutno možda čak i opasnije po planetu od automobila nove generacije.

One naime kao nusprodukt varenja hrane emituju metan. Sa rastom njihovog broja na planeti, koji je konstantan, raste i zagađenje ovim gasom. Iz tog razloga mnoge slavne ličnosti već godinama apeluju na neophodnost prihvatanja vegeterijanske kuhinje. Međutim, Burger King je smislio drugačije rešenje.

Ovaj prehrambeni lanac je objavio na Tviteru da će ubuduće u ishranu svojih krava dodavati limunovu travu, koja bi trebalo da utiče na bolje varenje, a samim tim i na smanjenje gasova. U kompaniji se nadaju da će na taj način smanjiti emisiju metana za 33 odsto.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>