• 1
 ≫ 

Besplatno letovanje, noćenje, 3.000 dolara: Države se utrkuju mameći turiste, ali uzalud

 ≫ 

Popularne destinacije širom sveta nude posebne aranžmane turistima kako bi ih privukli u novoj eri putovanja

  • 1
More, noge Foto: Shutterstock

Otkako su zemlje širom sveta zatvorile svoje granice pre nekoliko meseci, mnogi od nas maštaju o svim mestima koja će posetiti kada pandemiji konačno dođe kraj. Uz ponudu koju imaju neke zemlje poput Uzbekistana, mogli biste da izmenite svoju listu (kada opet odobre).

Kako se granice ponovo otvaraju i ograničenja se polako ukidaju, mogućnost putovanja ponovo je postala stvarnost. Nakon višemesečnih pada prihoda u turizmu, popularne destinacije širom sveta nude posebne aranžmane turistima kako bi ih privukli u novoj eri putovanja, piše Klix.

Ukoliko se odlučite za letovanje u Uzbekistanu, treba da znate da ova zemlja obećava turistima odštetu od 3.000 dolara ukoliko se zaraze koronavirusom tokom boravka. Uzbekistan na ovaj način želi da uveri turiste da je sigurna destinacija.

Kankun, na jugoistoku Meksika, pokrenuo je kampanju u kojoj nudi dve besplatne noći smeštaja za svake dve plaćene i refundira troškove jedne avionske karte kako bi ohrabrio posetioce da dolaze u pratnji.

Još u mesecu maju vlasnik kazina Derek Stevens refundirao je više od 1.000 letova u Las Vegas kako bi pokrenuo domaći turizam u Sjedinjenim Američkim Državama.

Bugarska je prestala da naplaćuje posetiocima naknade za ležaljke, suncobrane i stolove na svojim popularnim plažama.

Švajcarskoj je Geneva Tourism predstavio “Ženevske kutije” koje nude popuste i do 65 odsto.

U međuvremenu, Kipar koji je ponovo otvorio svoje granice prema odabranim zemljama, obećava pokriće troškova smeštaja, hrane, pića i lekova za posetioce koji su se tokom boravka na ostrvu zarazili virusom.

Video: Albanija se uzda u turiste sa Balkana, jedino im oni mogu spasiti sezonu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran petković

    18. jul 2020 | 08:07

    HajdeO braćo Srbi u Albaniju da spasemo sezonu bolji su nam komšije od Milogoraca i imaju prelepo more i gostoljubivisu treba probati pa onda dati sud i da se svi pomirimo jer život je kratak

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>