• 2

Na mestu gorskog aerodroma Draže Mihajlovića do jeseni niče aerodrom za male avione

Kompleks će biti obogaćen raznim drugim sadržajima, parkovima za šetnju i verovatno ugostiteljskim objektima

  • 2
aer draza

Foto: RINA

Na mestu gde je u Drugom svetskom ratu bio gorski aerodrom Draže Mihajlovića, na Galovićima kod Pranjana, od jeseni kreću radovi na izgradnji aerodroma za letelice do pet mesta.

Gradi se i travnata pista dugačka oko 800 metara. Ovaj projekat realizuje se uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a rok za izgradnju kompleksa je kraj septembra ove godine.

- Sa gradnjom se mora početi odmah, radimo intenzivne pregovore sa vlasnikom zemljišta oko eksproprijacije, u toku su i procene koje radi poreska uprava i nadamo se da ćemo veopma brzo naći ljudski, razuman dogovor sa vlasnikom parcele, ali to neće usporiti radove, radovi moraju da krenu odmah, jer će se upravo na ovom prostoru krajem septembra odigrati velika svečanost koju organizuje država - kazao je pomoćnik u MGSI, Zoran Ilić, zadužen za vazdušni saobraćaj Srbije, prenosi RINA.

aer draza

Foto: RINA

Aerodrom na Galovića polju, odakle su nekada evakuisani saveznički piloti, izgledaće iz vazduha u obliku aviona, dok će se pored njega nalaziti helidrom i muzejske postavke.

Video: Na beogradski aerodrom će morati da se dolazi 3 sata pre leta: Evo šta će još biti obavezno

(Telegraf Biznis/RINA)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    DA SE ZOVE ,AERODRUM DRAZE MIHALOVICA, DJENERALA KOJI JE SA CETNICIMA IMAO PRVI SLOBODNU TERITORIJU U OKUPIRANOJ EVROPI!! SLAVA MU !!!

  • M.K.

    👌🏼😄❤....super!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke