• 0
 ≫ 

Velika investicija Folksvagena: Ulažu četiri milijarde evra u Kini

 ≫ 

Generalni direktor Folksvagena u Kini je istakao da, iako je pandemija uticala na tržište, VW je pokazao dobro poslovanje u Kini u prvoj polovini godine

  • 0
Volkswagen, kola, auto, fabrika, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Kineska privreda ostvarila je rast od 3,2 odsto u drugom kvartalu ove godine, čime je postala prva ekonomija koja je ostvarila rast nakon izbijanja pandemije, a nemački Folksvagen najavljuje ulaganje više od četiri milijarde evra u kinesko tržište.

- Otvaranje kineskog tržišta će bez sumnje pružiti više prilika za Folksvagen - kaže u intervju za CCTV generalni direktor Folksvagena u Kini Štefan Folenštajn.

Prema njegovim rečima, ova nemačka kompanija će uložiti više od četiri milijarde evra u kinesko tržište tokom 2020. godine, prenosi Međunarodni kineski radio (CRI).

Folenštajn je istakao da, iako je pandemija uticala na tržište, Folksvagen je pokazao dobro poslovanje u Kini u prvoj polovini godine, zahvaljujući tome što je kineska vlada preduzela niz mera za olakšavanja tereta preduzećima.

Pored toga, kaže on, proširenje otvaranja kineskog tržišta je pružilo više prilika za Folksvagen.

Video: Кako Četvrta industrijska revolucija menja tržište rada: Neka zanimanja nestaju, ali nastaju nova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>