• 1

U nacionalnoj avio-kompaniji piloti služe putnike, stujardese otpuštene

Kako će sve uspeti za dva dana?

  • 1
avion, kontrola leta, kokpit Foto: Pixabay

Islander, nacionalna avio kompanija Islanda, sa sedištem u Rejkjaviku, odlučila je da otpusti kabinsko osoblje - sve stjuardese i stjuarde u nastojanju da spasi kompaniju od finansijskih problema prouzrokovanih korona virusom, a od danas umesto njih, putnike počinju da služite piloti.

- Piloti ipak neće mnogo vremena trošiti na guranje kolica kroz kabinu, nudeći piće i obroke, jer je ta usluga zbog virusa svedena na miniminum - saopštio je Islander tu odluku bez presedana, po kojoj će deo pilota sada brinuti o bezbednosti punika u kabini.

Stjuardi i stjuardese odgovorni su za bezbednost putnika i to je njihova prva i najvažnija uloga u aviokompaniji, za šta prolaže kroz višenedeljne obuke, pa, kako prenose mediji, ostaje nejasno kako će piloti uspeti u dva dana da se spreme za novu ulogu, jer je odluka o otkazu kabinskom osoblju doneta u petak, nakon dužih neuspelih razgovora sa predstavnicima sindikata.

Biznisinsajder navodi da još nije jasno da li je takva zamena uloga dozvoljena u regionima u koje leti Islander, uključujući SAD i EU, prenosi biznisinsajder.

Isladner osnovan je 1937. godine.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    20. jul 2020 | 09:46

    Logicna odluka. Lakse je pilotima da sluze kafu nego stjuardesama da voze avion. Gledacemo uskoro puno novih zanimljivih mera u celom svetu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>