• 9

Meggle ne seli proizvodnju iz Hrvatske u Srbiju: Ovo je pozadina priče

Meggle posluje u Srbiji već deset godina

  • 9
jogurt, mleko, pavlaka, mlečni proizvodi

Foto: Shutterstock

Vest da nemački mlekarski div do kraja godine gasi proizvodnju u Hrvatskoj uznemirila je poslovnu zajednicu u toj zemlji, i nametnula pitanje da li se njena proizvodnja seli u Srbiju.

Kako je za Telegraf Biznis rečeno iz kompanije Meggle Srbija, Meggle ne seli proizvodnju iz Hrvatske u Srbiju.

Umesto toga, kompanija će nastaviti sa svojim dosadašnjim planovima koje je usvojila za našu zemlju, a koji se ne tiču kompanije u Hrvatskoj i njenog gašenja.

- Kompanija MEGGLE posluje na više tržišta u Evropskoj uniji kao i u regiji, a vlastite proizvodne pogone od 2011. ima i u Kragujevcu. Na svakom tritšu na kojem posluje MEGGLE kompanija razvija nezavisne i održive modele poslovanja - rečeno nam je u kompaniji.

Kako navode, zbog višegodisnjih problema i izazova na tržištu Hrvatske, Uprava MEGGLE kompanije je donela odluku o restruktuiranju poslovanja u Hrvatskoj i o gašenju proizvodnog pogona u Osijeku do kraja ove godine zbog neprofitabilnosti proizvodnje. 

- U Srbiji MEGGLE posluje uspešno te je u proteklih bezmalo 10 godina, u modernizaciju proizvodnje u Kragujevcu uloženo preko 15 miliona evra, a dalje investicije planirane su i za budući period. Svakoga dana se u fabrici u Kragujevcu preradi preko 120 tona sirovog mleka poreklom od domaćih proizvođača i farmi  - istuču u Meggle.

To implicira da gašenje proizvodnje u Hrvatskoj nema veze sa Srbijom, odnosno da će kompanija u našoj zemlji nastaviti da posluje kao i do sada, po modelu koji je osmislila za našu zemlju. 

- MEGGLE Srbija je odgovoran poslodavac koji danas zapošljava više od 160 radnika sa tendencijom njihovog povećanja. Kontinuirani rad na razvoju novih proizvoda, proširenju kapaciteta i osiguranju najviših standarda kvaliteta proizvoda čine nas jednim od tržišnih lidera - kažu u Meggle Srbija.

Kako se ističe, da je MEGGLE Srbija pouzdan i odgovoran partner pored proizvođača sirovog mleka, "svedoče kako dugogodišnji dobavljači i kupci tako i sve institucije sa lokalnog, regionalnog i najvišeg državnog nivoa sa kojima sarađuju".

Video: Plenković: Danas je trenutak kada imamo susret sa voljom naroda

(V.Bjelić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zlizo

    21. jul 2020 | 00:00

    Ni ovih hrvata neće biti u hr ko ni crnogoraca u cg za 10tak godina. Svi će se preseliti u Srbiju. Jer je BG za njih ko nama London.

  • Ivan

    20. jul 2020 | 17:24

    Pa duplo manje plate u Srbiji ko se nebi preselio...

  • РВ

    20. jul 2020 | 17:13

    Купујте домаће. Је ли Меггле домаће или Њемачко?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>