• 3

Vest o vakcini "Bajonteka" i "Fajzera" probudila i berze: Akcije kompanija rastu

Nade za vakcinom su "podgrejale" i berze

  • 3
Berza, pad berze, korona virus

Foto: Shutterstock

Akcije nemačke biotehnološke kompanije "Bajonteka" i američke farmaceutske kuće "Fajzer" zabeležile su promene u ceni, po objavljivanju novih informacija o eksperimentalnoj vakcini.

Tako si deonice "Bajonteka" u SAD zabeležile rast vrednosti od 12 odsto, dok je vrednost "Fajzerovih" deonica porasla za 3,6 odsto.

"Bajontek" i američkadanas su objavile dodatne podatke o svojoj eksperimentalnoj vakcini protiv COVID-19, prema kojima je ta vakcina bezbedna za upotrebu i kod primalaca izaziva imuni odgovor.

Dve kompanije su saopštile da vakcina dovodi do visokog stepena odgovora T limfocita na virus, a do novih nalaza se došlo ispitivanjem u kojem je, posle rane faze testiranja u SAD, učestovalo 60 zdravih dobrovoljaca u Nemačkoj.

Slično kao prethodno u SAD, rezultati ovog ispitivanja pokazali su da su dobrovoljci koji su primili dve doze vakcine kasnije u organizmu razvili antitela koja neutrališu dejstvo virusa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>