• 3

Vest o vakcini "Bajonteka" i "Fajzera" probudila i berze: Akcije kompanija rastu

Nade za vakcinom su "podgrejale" i berze

  • 3
Berza, pad berze, korona virus

Foto: Shutterstock

Akcije nemačke biotehnološke kompanije "Bajonteka" i američke farmaceutske kuće "Fajzer" zabeležile su promene u ceni, po objavljivanju novih informacija o eksperimentalnoj vakcini.

Tako si deonice "Bajonteka" u SAD zabeležile rast vrednosti od 12 odsto, dok je vrednost "Fajzerovih" deonica porasla za 3,6 odsto.

"Bajontek" i američkadanas su objavile dodatne podatke o svojoj eksperimentalnoj vakcini protiv COVID-19, prema kojima je ta vakcina bezbedna za upotrebu i kod primalaca izaziva imuni odgovor.

Dve kompanije su saopštile da vakcina dovodi do visokog stepena odgovora T limfocita na virus, a do novih nalaza se došlo ispitivanjem u kojem je, posle rane faze testiranja u SAD, učestovalo 60 zdravih dobrovoljaca u Nemačkoj.

Slično kao prethodno u SAD, rezultati ovog ispitivanja pokazali su da su dobrovoljci koji su primili dve doze vakcine kasnije u organizmu razvili antitela koja neutrališu dejstvo virusa.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ronaldinjo

    Hvala bogu da pobedimo ovo zlo koje nas je snaslo

  • zac

    Eto zasto se svi zure , novac,novac,nvac !

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke