• 1
 ≫ 

Siniša Mali: Đilasova briga za srpsku privredu je licemerna

 ≫ 

- Podsetiću vas kako su oni reagovali na ekonomsku krizu 2008. godine, odnosno kako nisu reagovali. Ništa nisu uradili kako treba - smatra ministar finansija

  • 1
siniša mali Siniša Mali / Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar finansija i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali rekao je danas da se Dragan Đilas navodno brine za privrednike, a da su on i njegovi politički saoborci ostavili privredu i zaposlene na cedilu za vreme ekonomske krize 2008. godine. Dodaje da je Đilasov plan mera za privredu pun paušalnih ocena, koje nemaju realno utemeljenje.

- Licemerna je Đilasova navodna briga za srpsku privredu, za naše vredne radnike, za ljude koji pošteno zaradjuju svaki svoj dinar. Podsetiću vas kako su oni reagovali na ekonomsku krizu 2008. godine, odnosno kako nisu reagovali.

Ništa nisu uradili kako treba. Za posledicu ste imali stotine hiljada nezaposlenih i zatvorene fabrike, dok je sa druge strane Dragan Đilas akumulirao svoje bogatstvo. Zamislite da se desila pandemija koronavirusa dok su oni vodili državu.

Pa nijedan privatnik, sem Dragana Đilasa, ne bi dobio ni dinar pomoći od njih. Ni dinar, to vam garantujem! – istakao je Mali.

On je dodao da želi da podseti građane Srbije da je reč o čoveku koji je gradu Beogradu ostavio rekordni deficit i dug.

- Govorimo o čoveku koji je zadužio grad Beograd za 1,2 milijarde evra, ostavio nam je deficit od preko 20%... Dok su njegovi pajtosi bili na vlasti Republika Srbija je imala deficit od - 6,6%, javni dug je bio preko 70%, a nezaposlenost preko 25%.

Mi smo uspeli da stabilizujemo javne finansije tako da smo četiri godine za redom imali suficit u budžetu, javni dug nam je pod kontrolom i ispod nivoa koji propisuje Mastriht, nezaposlenost u prvom kvartalu nam je 9,7%. Kruna naših uspeha je rast BDP-a od 5% po kome smo prvi u Evropi u prvom kvartalu ove godine – istakao je Mali.

Ministar je istakao da je upravo zahvaljujući odličnim rezultatima država spremno dočekala krizu i imala fiskalnog prostora da adekvatno reaguje.

Video: Zamenili smo Sinišu Malog i Sinišu Malog: Ko je bolji ministar, a ko poljoprivrednik?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    21. jul 2020 | 06:58

    Ooooo evo fa doktora, professor, magistar, lekar it'd, nego kada ce on da zavrsi srednju skolu, onu regularno, mislim

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>