• 3

Izračunali su satnicu Džefa Bezosa: Osoba na minimalcu mora da odradi 11 godina

Izgleda je Bezos za svojih 56 godina života svaki sat zarađivao 230.000 dolara

  • 3
Jeff Bezos, Džef Bezos

Džef Bezos / Foto: Tanjug/AP

Radnički front iz Zagreba pisao je na Fejsbuku o bogatstvu Džefa Bezosa, osnivača Amazona i najbogatijeg čoveka na svetu.

Oni su u objavi računali njegovu satnicu pa su, između ostalog, uzeli u obzir da u toaletu provodi deset minuta. U to vreme, pišu iz Radničkog fronta, zaradi koliko i neko na granici siromaštva u 50 godina, prenosi portal Index.

- S obzirom na trenutno bogatstvo Džefa Bezosa i njegove godine, kolika bi bila njegova satnica? Ispada da je on u svojih 56 godina života svaki sat zarađivao 230.000 dolara. Ne svaki radni sat, svaki sat života, i kao dete i kao školarac i kao odrasli čovek -

Minimalna satnica u SAD-u iznosi 7,25 dolara. Osoba na minimalcu mora da odradi 31.772 radna sata, tj. oko 11 godina (ako radi 8 sati dnevno), da bi zaradila onoliko koliko Bezos zaradi u jednom satu.

Ako Bezos ode u toalet i ostane tamo 10 minuta, on za to vreme zaradi koliko i osoba koja živi na granici siromaštva (2 dolara dnevno) tokom 50 godina", piše Radnički front.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko007

    Dok smo mi obicni ljudi bili zatvoreni u kucama zbog "nevidljivog neprijatelja" on se bogatio...

  • Ja

    Sve ćeš to ostaviti! A sta si pripremio za Ahiret?

  • Dragance

    A tek kad ode da se tusira....

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke