• 0
 ≫ 

Gigant preti zatvaranjem baza? Piloti ne pristaju na manje plate, prva "žrtva" je Frankfurt

 ≫ 

Niskobudžetne avio-kompanije mogle su da drže niže cene, jer su kapacitete u avionima popunjavale do maksimuma. Međutim, nova mera koja se odnosi na obavezni razmak među putnicima, pomrsila im je konce

  • 0
Avionski let

Foto: Pixabay

Sada je već svima jasno da su ovu korona krizu najteže podnele pojedine industrije: avio-kompanije, turizam, ugostiteljstvo, automobilske kompanije.

Proces oporavka neće biti tako kratak, a ni bezbolan, budući da se troškovi moraju smanjivati, jer priliva novca nema. U posebnom problemu su niskobudžetne avio-kompanije koje su sve do korone "igrale na kartu punih aviona", a sada im obavezno fizičko distanciranje predstavlja problem.

Irski Rajaner je saopštio da će zatvoriti svoju bazu na aerodromu u Frankfurtu, nakon što su njeni nemački piloti odbili da pristanu na smanjenje plata. Kompanija je pokušavala da sreže troškove svuda gde je mogla, kako bi se vratila na pravi put, ali je naišla na bunt zaposlenih.

Takođe, vrh menadžmenta upozorio je nemačke pilote da postoji rizik da do kraja leta zatvori još dve svoje baze: na aerodromu u Dizeldorfu i na berlinskom Tegelu, prenosi BBC.

Nemački sindikat avijatičara izašao je u javnost s informacijom da je manje od pola nemačkih pilota, zaposlenih u Rajaneru, spremno da pristane na manju zaradu. S druge strane, britanski piloti i stjuardese ove kompanije - saglasni su sa smanjenjem plata.

Podsetimo, Rajaner je krajem maja najavio da će biti prinuđen da ukine 3.000 radnih mesta širom Evrope.

Video: Otvoreni letovi ga Grčkoj: Ovako su prvi putnici iz Srbije leteli do Skijatosa

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>