• 0
 ≫ 

Kad otpušta kompanija koja inače zapošljava: Dobićete otkaz, ali zadrite sve što treba za novi posao

 ≫ 

Kompanija je obećala da će pomoći radnicima da se zaposle na nova radna mesta

  • 0
posao

Foto: Pixabay

Profesionalna Majkrosoftova mreža za zapošljavanje, LinkedIn, saopštila je da će ugasiti oko 960 radnih mesta, što je oko šest posto njene globalne radne snage, jer pandemija korona virusa nastavlja da utiče na pad korporativne tražnje za zapošljavanjem.

LinkedIn, sa sedištem u Kaliforniji, pomaže poslodavcima da procene podobnost kandidata za neku radnu poziciju, a pojedinci koriste platformu da pronađu novi posao.

Ukidanje radnih mesta u LinkedInu obuhvatiće sektore prodaje i regrutovanja kadrova širom sveta, izveštava Rojters.

Najavljujući ovaj plan u poruci objavljenoj na veb sajtu LinkedIna, generalni direktor Rajan Roslanski je naveo da će kompanija obezbediti otpremnine u iznosu od najmanje 10 nedeljnih zarada, da će zaposlenima u SAD plaćati zdravstveno osiguranje još godinu dana, i da će otpuštene radnike zaposliti na novim radnim mestima koja se budu otvarala.

Pogođeni zaposleni, koji još nisu obavešteni o otkazu, moći će da zadrže kompanijske mobilne telephone, laptopove i nedavno kupljenu opremu koja će im pomoći da rade od kuće dok budu tražili priliku za novi posao i promenu karijere, rekao je Roslanski.

Video: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>