• 0

Neverovatan potez trgovinskog lanca: Stavlja ključ u bravu na dan kada im je najveća navala

Za sve je kriva korona, a čuveni trgovinski lanac želi da spreči gužvu i širenje zaraze

  • 0
Black Fridey

Foto: Tanjug/AP Photo/John Loćer

Volmart je saopštio da planira da zatvori sve svoje prodavnice na Dan zahvalnosti, koji se u SAD tradicionalno slavi svake godine, 4. četvrtka u novembru.

Zatvaranja, koja pogađaju i Volmartove i Sam's Club prodavnice, predstavljaju ogroman korak unazad za kompaniju, budući da je planetarno poznata tradicija koju gigant praktikuje dan nakon Dana zahvalnosti, koji ove godine pada 26. novembra.

Iz Volmarta poručuju da kupci 27. novembra, kada pada Crni petak, treba da ostanu kod kuće sa svojim porodicama, umesto da sate provode u šopingu i tako rizikuju da se zaraze. SAD ne prestaju da se bore s Covidom-19, i imaju skoro 4 miliona potvrđenih slučajeva.

Najgore je u Njujorku, a potom slede Kalifornija i Florida.

Prošle godine Volmart je pokrenuo "doorbuster" prodaju u 18 sati, na Dan zahvalnosti. Ove ponude obično privlače mnogo ljudi, pa se stvara ogromna gužva u relativno malom, zatvorenom prostoru. Ove godine, svakako će se dogoditi presedan i za zaposlene, budući da je lanac godinama unazad na meti kritika, jer "ne dozvoljava radnicima da provedu praznik kod kuće".

I ostali lanci nemaju nameru da rade za praznik ove godine, po cenu toga da izgube veliki profit. Volmart je takođe najavio da će 20. avgusta isplatiti radnicima još jednu turu bonusa, u iznosu od 150 d0 300 dolara.

Video: Anketa: Šta se najviše kupuje za Crni petak

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>